Apple Pay a fost lansat în România pentru utilizatorii de iPhone, Apple Watch, iPad și Mac!

- Publicitate -

Ziua de 26 iunie începe cu o veste foarte bună pentru posesorii de iPhone, Apple Watch, iPad și Mac din România. Apple Pay a fost lansat în România, ceea ce înseamnă că toți clienții băncilor partenere Apple vor putea face plăți în aplicații, magazinele fizice și online fără a mai avea nevoie de cardurile fizice.

Lansarea Apple Pay în România vine la trei luni distanță de anunțurile făcute de către ING Bank și Banca Transilvania. Pe atunci, reprezentanții ING anunțaseră că „speră” ca acest serviciu să fie disponibil în a doua jumătate a anului curent.

În momentul de față, Apple Pay este disponibil pentru posesorii de iPhone, Apple Watch, Mac și iPad care sunt clienții unora dintre băncile și instituțiile mai jos enumerate:

  • Banca Transilvania
  • ING
  • UniCredit Bank
  • Orange Money
  • Revoult
  • Edenred
  • Monese

Utilizatorii de iPhone (6 sau mai recent) și Apple Watch (orice model), care au un card de credit sau debit emis de una dintre instituțiile de mai sus (cu unele excepții), vor putea efectua plăți în orice magazin / restaurant / farmacie / benzinărie / clincă etc. care acceptă plăți contactless cu carduri VISA / Mastercard prin simpla apropriere a telefonului / ceasului de POS, urmată de scanarea amprentei / feței / dubla apăsare a butonului lateral (pe Apple Watch). Nu este necesară efectuarea vreunei actualizări de software „speciale” (cu toate acestea, este indicat să ai instalată cea mai recentă versiune de iOS / watchOS).

De asemenea, Apple Pay urmează să poată fi folosit de utilizatori și pentru a efectua plăți în anumite magazine online și aplicații partenere de către utilizatorii de iPhone (6 sau mai recent), iPad (Air 2 sau mai recent, mini 3 sau mai recent, generația a 5-a sau mai recent, Pro) și Mac (cu macOS Sierra sau ulterior). Și în cazul cumpărăturilor online, utilizatorii vor folosi Touch ID sau Face ID pentru a confirma plata.

Apple Pay este un serviciu de plăți pentru mobil simplu și sigur de folosit, pentru care nu sunt percepute comisioane suplimentare. Odată adăugat cardul în aplicația Wallet, acesta va fi disponibil pentru toate dispozitivele tale compatibile și gata de a fi folosit în magazinele fizice / online și în aplicațiile partenere. Atunci când utilizatorul face o achiziție, Apple Pay utilizează un număr generat automat pentru dispozitivul său și un cod de tranzacție unic, ceea ce înseamnă că numărul de card nu este stocat pe dispozitiv sau pe serverele Apple și nu este nici măcar partajat cu comercianții. Mai mult, pentru că Apple Pay îți cere să confirmi tranzacțiile cu Touch ID / Face ID / butonul lateral al Apple Watch, nu mai trebuie să folosești codul PIN, indiferent de valoarea tranzacției. Mai multe detalii despre Apple Pay sunt disponibile în acest articol.

Deocamdată nu știm când disponibilitatea Apple Pay în România va fi extinsă și pentru clienții altor bănci, însă este foarte posibil ca până la finele acestui an să vedem o listă de disponibilitate mai lungă decât cea de mai sus. De altfel, într-un interviu recent, Sergiu Manea, președintele executiv al BCR România, a anunțat că Apple Pay va fi disponibil pentru clienții BCR până la finele anului curent.

Alături de România, Apple Pay s-a mai lansat astăzi și pentru utilizatorii din Slovacia, Portugalia și Grecia. De asemenea, în ultimele săptămâni, disponibilitatea acestui serviciu s-a extins în numeroase țări din Europa, inclusiv în Ungaria, Luxemburg, Islanda și Olanda.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.