Compania Apple a lansat pe 19 septembrie versiunea publică de watchOS 6, aceasta marcând cea de-a șasea actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru Apple Watch. Actualizarea a fost testată de către Apple împreună cu dezvoltatorii de aplicații încă din luna iunie, iar data lansării versiunii finale a fost dezvăluită de gigantul american săptămâna trecută, odată cu prezentarea Apple Watch Series 5.

S-a lansat watchOS 6 Principalele noutăți

watchOS 6 este cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pentru Apple Watch și introduce o sumedenie de noutăți pentru posesorii de ceas. În primul rând, această actualizare introduce App Store direct pe Apple Watch, permițând astfel utilizatorilor să descarce aplicații fără a mai apela la iPhone. Mai mult, aplicațiile pentru ceas nu mai sunt neapărat o componentă a aplicațiilor pentru iPhone, ceea ce înseamnă că din watchOS 6 vor putea fi create aplicații exclusiv pentru ceas, care, dacă vor folosi noile API-uri, vor putea oferi utilizatorilor acces la servicii de streaming, informații mai bune despre exerciții șamd.

La fel ca și versiunile precedente, watchOS 6 aduce pe ceasuri o serie de noi cadrane – Numerals Mono și Duo, cu cifre mari, Modular Comact, Gradient, California și Solar Dial. De asemenea, Apple a introdus o funcționalitate de atenționare a utilizatorilor la trecerea la o oră nouă fie prin atingere, fie prin atingere și sunet, precum și o funcționalitate care aduce enunțarea orei curente prin apăsarea cu două degete pe ecranul ceasului. Și la capitolul complicații s-a lucrat, acum fiind disponibile astfel de informații pe cadran pentru viteza vântului, șansele de ploaie, Reportofon, putere semnal, Calculator și noua aplicație Zgomot (care va afișa zgomotul din mediul înconjurător, atenționându-te când acesta este prea mare).

Pe partea de aplicații, pe lângă Zgomot, Apple a introdus și o aplicație Calculator cu funcționalitate de calcul a bacșișului, o aplicație Cărți audio, aplicația Reportofon și o aplicație de urmărire a perioadei menstruale. În plus, Apple a îmbunătățit aplicația Activitate, trendurile de activitate fiind disponibile și pe ceas pentru a permite utilizatorilor să își urmărească progresul fizic.

Desigur, watchOS 6 introduce și alte caracteristici, cum ar fi rezultate web furnizate de către Siri și îmbunătățiri de compatibilitate cu Mac. Dacă vor fi descoperite, noutățile din watchOS 6 Golden Master vor fi prezentate în cadrul acestui articol.

watchOS 6 Actualizare

Actualizarea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch le este recomandată tuturor utilizatorilor și poate fi efectuată folosind un dispozitiv iPhone 6s sau mai recent, cu iOS 13 instalat. Accesați tutorialul către care face trimitere linkul de mai jos pentru mai multe detalii despre cum puteți să vă actualizați ceasurile la watchOS 6:

Rețineți că această primă versiune de watchOS 6 nu este disponibilă decât pe Apple Watch Series 3 și Series 4, precum și pe Apple Watch Series 5 (care vin cu ea preinstalată). Posesorii de Apple Watch Series 1 și Series 2 vor trebui să mai aștepte până când vor putea instala watchOS 6, Apple omițând să specifice exact data la care această actualizare va fi disponibilă și pe ceasurile lor.

Aidoma watchOS 5, watchOS 6 nu este disponibilă pe prima generație de Apple Watch („Series 0”).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.