Aidoma iOS pentru iPhone, watchOS este sistemul de operare care îi dă viață oricărui Apple Watch. Așa că și dacă ai versiunea de 38 mm și dacă o ai pe cea de 42 mm, și dacă ceasul tău are carcasa din aluminiu, și dacă o are din oțel inoxidabil sau din aur de 18 carate, watchOS este același, oferind funcționalități de fitness, comunicare, urmărire a timpului, aplicații și altele identice.

Și tot la fel ca și în cazul iOS, Apple actualizează în mod constant watchOS pentru a corecta unele erori, îmbunătăți performanțele și introduce noi caracteristici mai mult sau mai puțin importante, în funcție de tipul actualizării lansate. Ele sunt în egală măsură recomandate tuturor utilizatorilor care poartă micul dispozitiv la încheietură, întrucât promit să îmbunătățească experiența de utilizare și să răspundă mai multor nevoi.

Dar spre deosebire de iOS și iPhone sau de macOS și Mac, actualizările watchOS se fac ceva mai diferit. Fiindcă Apple Watch nu este (încă) un dispozitiv de sine stătător, Apple a conceput un mod unic de a-i actualiza sistemul de operare. Așa că dacă ești un utilizator nou de ceas și nu știi cum să descarci și instalezi cea mai recentă versiune a sistemului de operare disponibilă pentru el, acest tutorial te va învăța cum să o faci, pas cu pas.

Cum să actualizezi watchOS la cea mai recentă versiune disponibilă

Înainte de a începe

Pentru a actualiza Apple Watch la cea mai recentă versiune de watchOS, asigură-te că:

 • Ceasul este conectat la dispozitivul iPhone 5 (sau ulterior) cu care este asociat (acest lucru este necesar pe toată durata procesului de actualizare);
 • Dispozitivul iPhone are cea mai recentă versiune de iOS instalată (alminteri nu vei putea instala cea mai recentă versiune de watchOS, iOS 9 sau ulterior fiind necesar pentru a instala watchOS 2, iOS 10 sau ulterior fiind necesar pentru a instala watchOS 3, șamd.);
 • Dispozitivul iPhone este conectat la Wi-Fi;
 • Ceasul are cel puțin 50% baterie și este conectat la o sursă de alimentare.

Reține că ultima cerință este cât se poate de importantă, în condițiile în care, deși vei putea descărca cea mai recentă versiune de watchOS fără ca Apple Watch să fie încărcat 50% sau să fie conectat la priză, nu o vei putea instala.

Actualizează watchOS

 1. Accesează aplicația Watch de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone;ceas ios9
 2. Atinge fila Ceasul dvs.;
 3. Atinge General;ceasul dvs apple watch
 4. Selectează Actualizare software;general apple watch
 5. Atinge Descărcați și instalați;actualizare software applewatch
 6. Dacă îți este solicitat: introdu codul de acces al dispozitivului iPhone și/sau al Apple Watch;cod acces applewatch
 7. Atinge De acord în pagina cu termenii și condițiile de instalare;termeni și conditii applewatch
 8. Așteaptă întâi ca descărcarea noii versiuni de watchOS să se finalizeze pe iPhone, apoi așteaptă ca ea să se instaleze pe ceasul conectat. În timpul procesului de instalare, pe ecranul Apple Watch va apărea sigla Apple și un inel de progres.watchos instalare actualizare
  1. Notă: Nu reporni ceasul în timpul procesului de actualizare, care ar putea să dureze ceva timp. La finalul procesului de actualizare, Apple Watch se va reporni singur.

Dacă apar probleme în timpul procesului de actualizare…

În situația în care nu reușești să actualizezi Apple Watch la cea mai recentă versiune a sistemului de operare, încearcă pașii de depanare de mai jos:

 1. Asigură-te că sunt îndeplinite toate condițiile enunțate în secțiunea Înainte de a începe;
 2. Repornește Apple Watch: Ține apăsat butonul lateral până când apare glosorul Glisați pentru oprire, apoi glisați-l spre dreapta. Așteaptă ca ceasul să se oprească, apoi ține din nou apăsat același buton pentru a-l reporni.
 3. Repornește iPhone: Ține apăsat butonul adormire/trezire până când apare glisorul roșu pe ecran, apoi trage-l spre dreapta. Așteaptă ca iPhone să se oprească, apoi apasă din nou butonul adormire/trezire pentru a-l porni.
 4. Încearcă să instalezi actualizarea din nou, urmând pașii de mai sus.

Dacă nici așa nu reușești, atunci:

 1. Repornește forțat Apple Watch: Ține apăsate simultan Coroana digitală (rotița) și butonul lateral până când ecranul se oprește și apare sigla Apple. Ridică degetele de pe cele două butoane și așteaptă ca ceasul să se repornească.
 2. Șterge fișierul actualizării: Deschide Watch > Ceasul dvs. > General > Utilizare > Actualizare software > Ștergeți. După ștergerea fișierului de actualizare, încearcă din nou să efectuezi actualizarea software.

Dacă ai avut instalat iOS beta sau watchOS beta…

În acest caz, înainte de a încerca să efectuezi actualizarea la o versiune finală de watchOS, ar putea să fie necesar să elimini profilul beta de pe dispozitivul tău Apple Watch și iPhone. Pentru a șterge profilul:

 • De pe iPhone: Accesează Configurări>General>Profile. Atinge profilul beta pe care vrei să îl elimini, apoi atinge Ștergeți. Introdu codul de acces al iPhone, dacă este solicitat.
 • De pe Apple Watch: Accesează, de pe iPhone, aplicația Watch>General>Profile. Atinge profilul beta pe care vrei să îl elimini, apoi atinge Ștergeți. Introdu codul de acces al iPhone, dacă este solicitat.

Pentru a continua să folosești o versiune beta publică sau Developer Preview de iOS, vei putea oricând reinstala profilul beta de pe Apple Software Beta sau Apple Developer Center.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

3 COMENTARII

 1. Deci ca sa fac update la watchOS2 trebuie sa am ios9 pe iphone?nu de alta da m-am tot ferit de actualizarea asta ca am 5c ???

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.