watchOS 5.1.1 a fost lansat pentru Apple Watch. Iată ce aduce nou

0
1149
watchos 5.1.1

watchOS 5.1.1 a fost lansat în această seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru ceasul Apple sosește la aproape o săptămână după ce watchOS 5.1 a fost lansat și are rolul de a adresa problema gravă a acelei actualizări, problemă ce, de altfel, a și obligat-o pe Apple să retragă acea actualizare.

watchOS 5.1.1 Noutăți

Imediat după publicarea watchOS 5.1, o serie de posesori de Apple Watch (în special Series 4) au reclamat faptul că ceasurile lor au rămas blocate și imposibil de resetat / repornit. Problema surprinzătoare – mai ales în condițiile în care Apple a testat watchOS 5.1 împreună cu dezvoltatorii vreme de aproximativ o lună, vreme în care nu pare să se fi confruntat cineva cu blocarea neașteptată – a determinat-o pe Apple să retragă acea versiune de watchOS și să înceapă să lucreze la o altă versiune, care să nu lase ceasurile utilizatorilor inutilizabile. Aparent, această versiune este watchOS 5.1.1, ceea ce înseamnă că toți utilizatorii de Apple Watch o pot instala liniștiți (deși vă recomandăm totuși să fiți precauți și să așteptați până dimineață, astfel încât dacă și această nouă versiune are probleme, ele să poată fi raportate).

Pe lângă înlăturarea problemei, watchOS 5.1.1 le aduce tuturor utilizatorilor de Apple Watch Series 1 (sau mai recent) toate caracteristicile prezente și în watchOS 5.1.

Mai precis, această actualizare reintroduce, pe dispozitivele pe care nu a fost instalat watchOS 5.1, compatibilitate pentru caracteristica FaceTime de grup. Mulțumită acesteia, utilizatorii de Apple Watch pot răspunde (numai audio/voce) apelurilor FaceTime de Grup. Disponibilă și în iOS 12.1 și macOS 10.14.1, caracteristica FaceTime de Grup le permite utilizatorilor de iPhone, iPad, Mac și, iată, Apple Watch să vorbească simultan cu până la 32 de persoane.

Alături de FaceTime de Grup, watchOS 5.1 introduce un nou cadran „Culoare” pe Apple Watch Series 4. Simplu și elegant, noul cadran le permite utilizatorilor să își aleagă culoarea pe care doresc să vadă acele de ceasornic și nimic altceva. În situația în care ai un model mai vechi de Apple Watch nu trebuie să fii dezamăgit întrucât Apple a introdus opțiuni de colorare a unui cadran circular.

watchOS 5.1.1 Notițele lansării

Notițele lansării listate mai jos au fost publicate odată cu watchOS 5.1, dar sunt valabile și pentru watchOS 5.1.1:

  • Apple Watch Series 4 contactează automat serviciile de urgență dacă nu vă mişcați timp de aproximativ un minut după detectarea unei căderi serioase. De asemenea, dispozitivul va reda acum un mesaj care informează destinatarul că Apple Watch-ul a detectat o cădere şi va partaja coordonatele localizării dvs., atunci când este posibil.
  • Corectează o problemă care putea cauza instalarea incompletă a aplicației Walkie-talkie pentru unii utilizatori. 
  • Rezolvă o problemă care îi împiedica pe unii utilizatori să trimită sau să recepționeze invitații în Walkie-talkie. 
  • Remediază o problemă din cauza căreia unele premii Activitate câştigate anterior nu erau afişate în fila Premii din aplicația Activitate în cazul unor utilizatori. 

Actualizare Apple Watch la watchOS 5.1.1

Actualizarea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch le este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor și poate fi efectuată folosind un dispozitiv iPhone 5s sau mai recent, cu iOS 12.0 instalat. Accesați tutorialul către care face trimitere linkul de mai jos pentru mai multe detalii despre cum puteți să vă actualizați ceasurile la watchOS 5.1.1:

Aidoma versiunii precedente, watchOS 5.1.1 este disponibil pentru toate modelele de Apple Watch începând de la Apple Watch Series 1.


watchOS 5.1 / 5.1.1 succede watchOS 5.0.1, o actualizare care a venit să adreseze o serie de probleme întâlnite în watchOS 5.0 de către posesorii de Apple Watch. Mai multe detalii despre watchOS 5.0 sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.