watchOS 5.1 a fost lansat pentru Apple Watch. Iată ce aduce nou (Actualizare: actualizarea a fost retrasă!)

0
1605
watchos 5.1

Actualizare 31 octombrie, ora 08:04: Actualizarea watchOS 5.1 a fost retrasă de către Apple deoarece mai mulți utilizatori de Apple Watch (în special Series 4) au reclamat faptul că această actualizare le-a lăsat ceasurile complet blocate și inutilizabile.


watchOS 5.1 a fost lansat în această seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Noua versiune a sistemului de operare pentru ceas sosește la aproximativ o lună distanță de versiunea finală a watchOS 5.0.1 și a fost testată în prealabil.

watchOS 5.1 Noutăți

Dezvoltatorii care au testat prezenta actualizare a sistemului de operare pentru Apple Watch au descoperit că watchOS 5.1 reintroduce compatibilitate pentru caracteristica FaceTime de grup. Mulțumită acesteia, utilizatorii de Apple Watch pot răspunde (numai audio/voce) apelurilor FaceTime de Grup. Disponibilă și în iOS 12.1 și macOS 10.14.1, caracteristica FaceTime de Grup le permite utilizatorilor de iPhone, iPad, Mac și, iată, Apple Watch să vorbească simultan cu până la 32 de persoane.

Alături de FaceTime de Grup, watchOS 5.1 introduce un nou cadran „Culoare” pe Apple Watch Series 4. Simplu și elegant, noul cadran le permite utilizatorilor să își aleagă culoarea pe care doresc să vadă acele de ceasornic și nimic altceva. În situația în care ai un model mai vechi de Apple Watch nu trebuie să fii dezamăgit întrucât Apple a introdus opțiuni de colorare a unui cadran circular.

watchOS 5.1 Notițele lansării

Potrivit Apple, această actualizare include îmbunătățiri şi corecturi de probleme:

  • Apple Watch Series 4 contactează automat serviciile de urgență dacă nu vă mişcați timp de aproximativ un minut după detectarea unei căderi serioase. De asemenea, dispozitivul va reda acum un mesaj care informează destinatarul că Apple Watch-ul a detectat o cădere şi va partaja coordonatele localizării dvs., atunci când este posibil.
  • Corectează o problemă care putea cauza instalarea incompletă a aplicației Walkie-talkie pentru unii utilizatori. 
  • Rezolvă o problemă care îi împiedica pe unii utilizatori să trimită sau să recepționeze invitații în Walkie-talkie. 
  • Remediază o problemă din cauza căreia unele premii Activitate câştigate anterior nu erau afişate în fila Premii din aplicația Activitate în cazul unor utilizatori. 

Actualizare Apple Watch la watchOS 5.1

Actualizarea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch le este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor și poate fi efectuată folosind un dispozitiv iPhone 5s sau mai recent, cu iOS 12.0 instalat. Accesați tutorialul către care face trimitere linkul de mai jos pentru mai multe detalii despre cum puteți să vă actualizați ceasurile la watchOS 5.1:

Aidoma versiunii precedente, watchOS 5.1 este disponibil pentru toate modelele de Apple Watch începând de la Apple Watch Series 1.


watchOS 5.1 succede watchOS 5.0.1, o actualizare care a venit să adreseze o serie de probleme întâlnite în watchOS 5.0 de către posesorii de Apple Watch. Mai multe detalii despre watchOS 5.0 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.