Apple a lansat actualizari pentru aplicatii precum Pages, Numbers, GarageBand, iMovie, Clips și multe altele

0
873

Fiindcă noile modele de iPad Pro cu afișaje de 11 inchi și 12,9 inchi au fost lansate și sunt deja disponibile în magazinele din numeroase țări, Apple a publicat în ultimele 24 de ore actualizari pentru o serie de aplicatii precum iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Clips și multe altele.

Aplicațiile actualizate și noutățile aduse odată cu cele mai recente versiuni vor fi prezentate în cele ce urmează:

iWork

Cele trei aplicații ale suitei de productivitate oferite de către Apple utilizatorilor de iPhone, iPad și Mac – Pages, Numbers și Keynote – au fost actualizate atât în versiunile pentru iOS, cât și în cele pentru macOS.

Pages pentru iOS și macOS

Disponibilă în versiunea 7.3 pe Mac și 4.3 pe iPhone, iPad și iPod touch, Pages introduce:

 • Posibilitatea de a publica cărți direct în magazinul aplicației Cărți Apple pentru a le oferi și altor utilizatori posibilitatea de a le descărca / achiziționa.
 • Îmbunătățiri în privința performanțelor și a stabilității.

Descărcarea celei mai recente versiuni a Pages se poate efectua gratuit din iOS / macOS App Store, secțiunea Actualizări:

Numbers pentru iOS și macOS

Disponibilă în versiunea 5.3 pe Mac și 4.3 pe iPhone, iPad și iPod touch, Numbers introduce:

 • Îmbunătățiri în privința performanțelor și a stabilității.

Descărcarea celei mai recente versiuni a Numbers se poate efectua gratuit din iOS / macOS App Store, secțiunea Actualizări:

Keynote pentru iOS și macOS

Disponibilă în versiunea 8.3 pe Mac și 4.3 pe iPhone, iPad și iPod touch, Keynote introduce:

 • Îmbunătățiri în privința performanțelor și a stabilității.

Descărcarea celei mai recente versiuni a Keynote se poate efectua gratuit din iOS / macOS App Store, secțiunea Actualizări:

iMovie

iPhone și iPad

Noua versiune 2.2.6 a aplicației iMovie pentru iPhone și iPad:

 • Permite conectarea unui afișaj extern la dispozitivele iPhone și iPad și alegerea între oglindirea ecranului iPad sau previzualizarea videoclipului editat pe întreg ecranul monitorului*. Noua funcționalitate acceptă ieșirea video necomprimată la rezoluție 4K pe iPad Pro generația a 3-a (modelele din 2018).
 • Rezolvă problemele care cauzau distorsionarea video la editarea clipurilor video verticale cu ajutorul extensiei iMovie pentru aplicația Poze.
 • Adresează o problemă din cauza căreia partajarea videoclipurilor prin intermediul unei conexiuni celulare nu era posibilă pe iPhone și iPad.
 • Îmbunătățește stabilitatea prin adresarea unei probleme care putea apărea după adăugarea unor efecte de schimbare a vitezei pentru clipurile din filmele editate.

*Previzualizarea videoclipului editat pe întreg ecranul monitorului este disponibilă pe iPhone 7 (și modelele mai recente), iPad 6 și iPad Pro (2017 și modelele mai recete).

Descărcarea celei mai recente versiuni a iMovie se poate efectua gratuit din iOS App Store, secțiunea Actualizări:

Mac

Versiunea 10.1.10 a iMovie pentru macOS:

 • Elimină opțiunea de a partaja videoclipurile direct pe Facebook. În schimb, adaugă o opțiune Pregătire pentru Facebook, care exportă un fișier video compatibil cu Facebook pe Mac. Acesta poate fi ulterior încărcat manual pe site-ul Facebook.
 • Îmbunătățește stabilitatea de ansamblu a aplicației.

Descărcarea celei mai recente versiuni a iMovie se poate efectua gratuit din macOS / iOS App Store, secțiunea Actualizări:

GarageBand

Versiunea 2.3.7 a aplicației GarageBand este disponibilă pentru dispozitivele cu iOS și:

 • Acceptă comenzi de tastatură la utilizarea unei Apple Smart Keyboard sau a unei tastaturi Bluetooth.
 • Adaugă pedale Wah și Face Control în Chitară Inteligentă.
 • Furnizează îmbunătățiri în privința stabilității și corecturi de erori.

Descărcarea celei mai recente versiuni a GarageBand se poate efectua gratuit din iOS App Store, secțiunea Actualizări:

Clips

Una dintre cele mai importante actualizări lansate acum de către Apple a fost adusă aplicației de editare video Clips. Versiunea 2.0.5 a acesteia:

 • Adaugă 6 noi Scene Selfie care folosesc sistemul de cameră TrueDepth pentru a te transpune într-o pădure cu animare, într-un laborator cu monștri, deasupra norilor și nu numai.
 • Îți permite să te transpui în centrul Municiberg, în mijlocul unei Scene Selfie palpitante din Incredibilii 2.
 • Scenele Selfie folosesc Motorul Neural din chipsetul Apple A12 Bionic pentru segmentarea portetelor la o calitate foarte înaltă în timpul previzualizărilor și înregistrărilor.
 • Adaugă trei noi filtre care vor face ca videoclipurile să arate precum o carte de benzi desenate monocromatică, o pictură în culori de apă sau un film vechi.
 • Creează titluri cu aspect grozav împreună cu 8 noi postere personalizabile care au ca teme scința, sporturile și filmele mute.
 • Adaugă 8 noi abțibilduri expresive și 4 etichete text colorate pe care le poți folosi pentru a aduce un plus de accent și adnotări în videoclipuri.
 • Introduce 17 noi coloane sonore gratuite, inclusiv piste care se potrivesc noilor Scene Selfie plus pop, lounge, muzică inspirată din cea vintage care se ajustează automat după lungimea clipurilor editate.

Descărcarea celei mai recente versiuni a Clips se poate efectua gratuit din iOS App Store, secțiunea Actualizări:

Și altele…

Pe lângă aplicațiile mai sus menționate, Apple a actualizat și alte câteva dintre aplicațiile sale pentru iPhone și iPad. Noile versiuni ale acestora vin, în mare, cu compatibilitate pentru noul afișaj de 11 inchi al iPad Pro generația a 3-a, dar și cu diverse corecturi și îmbunătățiri. Printre aplicațiile actualizate acum se numără cele enumerate mai jos:

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.