Sfârșitul acestui an introduce un nou capitol în era iPad Pro. Prezentate la New York pe data de 30 octombrie, noile iPad Pro 2018 au un design nou, afișaj din muchie în muchie și ating performanțe mai ridicate decât majoritatea PC-urilor de pe piață, marcând astfel cea mai mare schimbare adusă iPad vreodată.

Noul design împinge afișajele Liquid Retina de 11 inchi și 12,9 inchi aproape până la muchiile iPad Pro și integrează Face ID, pentru a permite utilizatorilor să își deblocheze iPad-urile doar cu privirea. Chipsetul Apple A12X Bionic cu un motor neural de ultimă generație ajută iPad Pro 2018 să își surclaseze competiția, iar dezvoltatorilor le oferă posibilitatea de a porta aplicații desktop precum Photoshop CC sau AutoCAD în iOS. Toate acestea coroborate cu noul conector USB-C, LTE clasa Gigabit și stocarea de până la 1TB, fac ca noile iPad-uri să fie tablete extraordinare până și pentru cei mai avansați dintre utilizatori.

Și pentru că utilizatorii „pro” au nevoie și de niște accesorii pe măsură, Apple a creat pentru noile iPad Pro 2018 un nou Apple Pencil și o tastatură inteligentă folio. Noul Apple Pencil 2 se atașează în mod magnetic la iPad Pro și se încarcă în același timp. Acesta are un nou senzor tactil care poate să detecteze atingerile, oferind astfel utilizatorilor o modalitate complet nouă de a interacționa cu aplicațiile. Tastatura inteligentă folio pentru iPad Pro a fost proiectată să fie simplă și versatilă, putând fi ajustată după bunul plac al utilizatorilor.

Noul iPad Pro reprezintă un imens pas înainte pentru computerele mobile, puternice și creative; are un design mai subțire, complet nou, zboară prin proiecte cu ajutorul super-rapidului cip A12X Bionic și se deblochează cu o simplă privire, în orice orientare, folosind Face ID (…). Nu a existat niciodată un dispozitiv mobil precum noul iPad Pro; acesta are un afișaj Liquid Retina din muchie în muchie care se curbează după colțuri, atinge performanțe impresionante ce surclasează majoritatea laptopurilor, Face ID, acceptă noile Apple Pencil și Tastatura Inteligentă Folio, are noi camere avansate și senzori pentru cele mai bune experiențe AR de până acum, un conector USB-C de înaltă performanță, difuzoare mai puternice, wireless mai rapid și multe altele – toate acestea fiind împachetate într-un dispozitiv mai subțire care are autonomie de o zi și un volum cu 25% mai mic – Philip Schiller, vicepreședinte executiv Apple pentru Marketing Global.

iPad Pro 2018 Design și Afișaj

La exterior, iPad Pro 2018 vine cu un design complet nou. Potrivit Apple, noile tablete folosesc cel mai avansat ecran din lume – un afișaj Liquid Retina din muchie-în muchie (aproape; rama ecranului este însă mult mai restrânsă grație eliminării butonului principal). Acesta are colțurile rotunjite astfel încât să urmeze curbele carcasei din aluminiu unibody ale noii table.

Având sticlă produsă cu mare precizie, un sistem avansat de mascare a pixelilor, anti-aliasing sub-pixel și un nou panou de iluminare, afișajul LCD denumit „Liquid Retina” al iPad Pro este cel mai luminos și mai acurat din punctul de vedere al culorilor afișaj pus vreodată de Apple într-un iPad. Iar pentru a le oferi utilizatorilor o experiență de vizualizare acurată și naturală, atât înăuntru, cât și în exterior, ecranul iPad Pro 2018 acceptă varietatea largă a gamei cromatice, are True Tone și o peliculă anti-reflectorizantă. Și da, aidoma modelelor precedente, ecranul iPad Pro 2018 vine cu tehnologia ProMotion, care ajustează în mod automat rata de reîmprospătare a afișajului tabletei la până la 120Hz pentru derulări ultra-line și o sensibilitate de reacție remarcabilă.

iPad Pro 11 inchi (stânga) are o rezoluție de 2388 pe 1668 pixeli și o densitate a pixelilor de 264 ppi. iPad Pro 12,9 inchi are o rezoluție de 2732 pe 2048 pixeli și 264 de ppi.

Cele două noi modele de iPad Pro au afișaje de 11 inchi și 12,9 inchi. Primul model, cel de 11 inchi, vine cu un afișaj mai mare și cu mai mulți pixeli, într-o carcasă care are aceleași dimensiuni precum cea a modelului de 10,5 inchi pe care Apple l-a introdus anul trecut. Modelul de 12,9 inchi vine de acum într-un pachet mult mai portabil, fiind cu 25% mai mic în volum decât modelele precedente care aveau acest imens afișaj. Iar dacă acestea nu erau suficiente, Apple a reușit să reducă impresionant grosimea ambelor iPad-uri Pro din actuala generație, făcându-le să măsoare numai 5,9 mm. Da, noile iPad-uri sunt mai subțiri până și decât iPad Air 2 (6,1 mm).

iPad Pro 11 inchi are o lungime de 247,6 mm, o lățime de 178,5 mm și o grosime de 5,9 mm. iPad Pro 12,9 inchi are acum o lungime de doar 280,6 mm, o lățime de 214,9 mm și o grosime de 5,9 mm.

iPad Pro 2018 A12X Bionic și motor neural de nouă generație

Creat special pentru iPad Pro, noul chipset Apple A12X Bionic este cel mai inteligent și mai puternic cip pus într-o tabletă. Acesta este capabil să finalizeze mai rapid până și cele mai solicitante sarcini, precum editarea fotografiilor sau crearea de modele tridimensionale.

Chipsetul A12X Bionic este construit folosind o tehnologie de fabricație pe 7nm de ultimă oră și are nu mai puțin de opt nuclee. Dintre acestea, patru nuclee sunt ultra-performante, iar patru sunt eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, în testele care măsoară performanțele unui singur nucleu, noile iPad-uri ies cu 35% mai rapide decât modelele precedente, în timp ce în testele care măsoară simultan toate cele opt nuclee (grație unui nou controler de performanță), noile iPad-uri ies cu până la 90% mai rapide decât modelele precedente.

Grație performanțelor remarcabile ale noilor modele, jocuri precum NBA 2K vor sosi pe iPad.

Proiectat de Apple, noul GPU cu șapte nuclee din iPad Pro furnizează performanțe grafice cu de până la două ori mai bune decât cele ale modelelor precedente, deschizând astfel „porțile” pentru experiențe AR incredibil de bogade și impresionante. De fapt, performanțele grafice ale noilor iPad-uri sunt într-atât de bune încât Apple le compară cu cele obținute de console precum Xbox One S.

Noul chipset Apple A12X Bionic mai vine și cu o nouă generație procesorului neural. Aceasta a fost gândită de către Apple pentru a furniza învățare automată avansată peste tot – de la fotografie și Face ID la realitatea augmentată. Ea folosește 8 nuclee, care îi permit să realizeze până la 5 bilioane de operațiuni pe secundă (de opt ori mai multe decât putea realiza chipsetul A11 Bionic). Drept urmare, planurile sunt acum detectate cu mult mai rapid pentru ARKit și este posibilă introducerea unor noi caracteristici care să folosească învățarea automată în timp real.

Iar dacă cele de mai sus nu erau suficiente, procesorul neural a fost deschis în iOS 12 în frameworkul Core ML, permițând dezvoltatorilor să creeze aplicații care să utilizeze motorul de învățare automată extrem de eficient. Conform Apple, Core ML rulează cu procesorul neural din A12X Bionic cu până la de nouă ori mai rapid comparativ cu cel din A11 Bionic, folosind totodată numai o zecime din energia folosită de cel din urmă.

Și pentru că toate cele înșirate mai sus nu ar fi suficiente fără o autonomie bună, Apple ne anunță că iPad Pro 2018 atinge cele 10 ore de autonomie cu care ne-au obișnuit toate modelele de până acum.

iPad Pro 2018

 • Face ID: Ambele iPad-uri Pro vin cu sistemul de autentificare biometrică întâlnit până acum numai la iPhone X/Xs – Face ID. Ele folosesc o cameră TrueDepth pentru a autentifica utilizatorii în siguranță și foarte rapid.
  • Spre deosebire de Face ID de pe iPhone, cel de pe iPad te va recunoaște indiferent de orientarea tabletei (portert / vedere).
 • Neavând buton principal, cele două iPad-uri pot fi controlate numai prin gesturi (disponibile și pe celelalte iPad-uri cu iOS 12).
 • Stocare: Pentru prima dată, iPad Pro 2018 acceptă până la 1 TB de stocare.
 • USB-C: Din nou pentru prima dată pentru un produs cu iOS, iPad Pro are un port USB-C similar celui folosit în cele mai recente modele de Mac, precum și într-o mulțime de alte produse de pe Apple. El acceptă afișaje 5K, accesorii de date, dockuri și instrumente muzicale compatibile.
 • Apple Pencil 2: Vândut separat, Apple Pencil 2 se atașează magnetic la iPad și se încarcă wireless atunci când este conectat la tabletă.
 • Tastatură inteligentă: La fel cum a procedat și pentru modelele precedente de iPad Pro, Apple a creat o tastatură inteligentă și pentru cele mai recente iPad Pro. Aceasta se atașează magnetic la iPad și este foarte simplu de folosit, protejând totodată tableta.
 • Audio: iPad Pro 2018 are patru difuzoare cu woofer și tweetere în fiecare colț.
 • LTE clasa Gigabit.
 • Cameră de 12 megapixeli.
 • Aplicații și jocuri: Mai multe aplicații întâlnite până acum numai pe desktop vor fi disponibile și pe iPad. Printre acestea se numără versiunea completă a AutoCad, versiunea completă a Photoshop și jocul NBA 2K.
 • Preț: Versiunea de bază a iPad Pro va avea 64GB și va costa 799$ (pentru modelul de 11 inchi) sau 999$ (pentru cel de 12,9 inchi). Ambele sunt disponibile atât Doar Wi-Fi, cât și Wi-Fi + LTE.
 • Lansare: 7 noiembrie.

iPad Pro 2018 Galerie Foto

*Articol aflat în curs de dezvoltare. Te rugăm să revii pentru mai multe detalii.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.