iOS 12.1 beta 5 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch

0
948

iOS 12.1 beta 5 a fost lansat luni seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la o săptămână distanță de iOS 12.1 beta 4.

Potrivit Apple, iOS 12.1 beta 5 include funcționalități noi, corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile. Toate funcționalitățile noi din prezenta actualizare vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol, de îndată ce vor fi descoperite de către dezvoltatori.

Până acum, dezvoltatorii și utilizatorii care testează iOS 12.1 au descoperit că această actualizare reintroduce FaceTime Grup, o funcționalitate nouă ce a fost retrasă pe parcursul perioadei de testare a iOS 12 din cauză că nu era finalizată. La momentul retragerii, Apple promitea să reintroducă FaceTime Grup, și se prea poate ca această caracteristică să ajungă accesibilă publicului larg la lansarea versiunii finale a iOS 12.1.

FaceTime Grup a fost creată pentru a le permite utilizatorilor să intre în conversații audio sau video cu până la 32 de persoane în același timp, pe iPhone, iPad și/sau Mac. De asemenea, posesorii de Apple Watch se pot alătura unor astfel de apeluri, însă numai audio.

Alături de FaceTime Grup, mai sunt și alte câteva funcționalități pe care Apple a promis să le implementeze în viitoarele versiuni de iOS 12. Printre acestea se numără suportul pentru eSIM pe iPhone și aplicația împreună cu funcționalitatea EKG, însă niciuna dintre ele nu par a fi prezente în iOS 12.1, așa cum, de altfel, nu apar nici noile caractere emoji pe care Apple a promis să le aducă într-o versiune de iOS ce va fi lansată în toamna acestui an.

Deși nu au fost prezentate în vară odată cu iOS 12, peste 70 de caractere emoji noi au fost introduse în iOS 12.1, odată cu lansarea versiunii beta 5. Printre noile caractere se numără personaje cu păr roșu, cărunt, creț, chele, emoticoane înghețate, pregătite de petrecere, îndrăgostite, super-eroi, simbol infinit, câteva animale noi precum cangur, rac, papagal, păun și alimente precum mango, brioșă și salată verde.

Făcând abstracție de funcționalitățile noi, iOS 12.1 include și o serie de indicii cu privire la viitoarele modele de iPad. Dezvoltatorii de aplicații au descoperit în codul acestei actualizări că ea include suport pentru Face ID în orientarea vedere (lucru imposibil pe actualele modele de iPhone din cauza senzorilor), precum și o serie de indicii care arată că următoarele iPad-uri vor avea port USB-C prin care se vor putea conecta la monitoare externe și afișa conținutul la o rezoluție de până la 4K.

În fine, cea mai recentă actualizare de iOS include și o serie de corecturi de probleme. Printre acestea se numără și o problemă din cauza căreia unele modele de iPhone și iPad nu se alimentau dacă erau conectate la priză via cablu Lightning până la aprinderea ecranului. De asemenea, această actualizare corectează o problemă din cauza căreia unele iPhone Xs și iPhone Xs Max preferau să se conecteze la rețele Wi-Fi de 2,4GHz, în detrimentul celor de 5GHz, fapt ce ducea la viteze de navigare pe internet mai reduse. Vă reamintim că aceste două erori au fost adresate deja și în iOS 12.0.1.

iOS 12.1 beta 5 are numărul de build 16B5089b. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator dinConfigurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 5 a iOS 12.1 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta mâine.

Potrivit Apple, iOS 12.1 va fi disponibil cel mai probabil de luna aceasta, odată cu lansarea iPhone XR, pe toate dispozitivele compatibile cu iOS 12: iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5 (și modelele mai recente), iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

iOS 12.1 beta 5 succede iOS 12.0.1, o actualizare care a venit să adreseze o serie de probleme ale iOS 12. Mai multe detalii despre noutățile acelei versiuni de iOS sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.