iOS 12.0.1 a fost lansat luni seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 12). Noua versiune a sistemului de operare sosește la trei săptămâni distanță de versiunea finală a iOS 12 și nu a fost testată în prealabil cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Beta.

iOS 12.0.1 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

Această primă actualizare adusă iOS 12 vine să adreseze câteva dintre erorile importante întâlnite mai ales la cele mai recente modele de iPhone, precum și o serie de probleme care au afectat utilizatorii de iPhone și iPad care au făcut actualizarea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

Mai precis, iOS 12.0.1 rezolvă o problemă din cauza căreia unele dispozitive iPhone Xs nu se încărcau atunci când erau conectate la priză prin cablu Lightning. Potrivit utilizatorilor afectați, încărcarea nu începea până la aprinderea ecranului prin ridicarea dispozitivului, atingerea afișajului sau apăsarea butonului lateral. Informațiile de până acum mai arată că problema adresată acum de către Apple nu se rezuma doar la iPhone Xs, iar noi presupunem că, în pofida notițelor lansării, iOS 12.0.1 adresează problema cu încărcarea pe toate dispozitivele afectate.

iOS 12.0.1 mai adresează și o eroare importantă a Wi-Fi din cauza căreia unele dispozitive iPhone Xs preferau să se conecteze la o rețea Wi-Fi de 2.4 GHz în detrimentul unei rețele de 5GHz, fapt ce ducea la limitarea vitezelor de navigare prin Wi-Fi pe aceste dispozitive. Or, prin actualizarea iPhone-urilor Xs la cea mai recentă versiune de iOS, utilizatorii ar trebui să sesizeze viteze mult îmbubnătățite la conexiunile Wi-Fi prin rețelele care acceptă 5GHz.

Printre celelalte probleme adresate de prezenta actualizare de iOS se numără relocarea butonului „.?123” pe iPad (în sfârșit!). Vă reamintim că acest buton a schimbat poziția cu tasta emoji/limbă tastatură în iOS 12, fapt ce a încurcat foarte mult utilizatorii de iPad care au fost obișnuiți cu poziția celor două butoane. De asemenea, prezenta actualizare adresează o problemă din cauza căreia subtitrările nu apăreau în unele aplicații video, precum și o problemă din cauza căreia conexiunea Bluetooth devenea indisponibilă uneori.

Majoritatea problemelor adresate acum de iOS 12.0.1 pentru toți utilizatorii de iPhone și iPad compatibile cu iOS 12 au fost adresate deja în iOS 12.1 beta, o actualizare pe care Apple o testează împreună cu utilizatorii și dezvoltatorii de aproximativ două săptămâni.

iOS 12.0.1 Notițele lansării

iOS 12.0.1 include corecturi de erori și îmbunătățiri pentru iPhone sau iPad. Această actualizare:

  • Corectează o problemă din cauza căreia unele dispozitive iPhone XS nu începeau să se încarce imediat ce erau conectate la un cablu Lightning

  • Rezolvă o problemă din cauza căreia dispozitivele iPhone XS se puteau reconecta la o rețea Wi‑Fi în banda de frecvență de 2,4 GHz în loc de 5 GHz

  • Restaurează poziția inițială a tastei “.?123″ pe tastatura iPad‑ului

  • Corectează o problemă care putea împiedica afișarea subtitrărilor în unele aplicații video

  • Rezolvă o problemă din cauza căreia conexiunea Bluetooth putea deveni indisponibilă

iOS 12.0.1 Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduce funcționalități noi pentru majoritatea utilizatorilor, actualizarea la iOS 12.0.1 le este recomandată tuturor posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 12.

iOS 12.0.1 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 12.1 succede iOS 12.0, cea mai recentă actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru iPhone, iPad și iPod touch. Mai multe detalii despre noutățile acestei versiuni de iOS sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.