iOS 12.1 public beta 2 a fost lansat pentru iPhone și iPad

0
1222
ios 12.1 public beta 2

iOS 12.1 public beta 2 a fost lansat miercuri dimineață pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch înscriși în programul public de testare Apple Software Beta. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare iOS sosește la numai câteva ore de când iOS 12.1 beta 2 este disponibil pentru dezvoltatorii de aplicații.

iOS 12.1 public beta 2 și iOS 12.1 beta 2 împart același număr de build (16B5068i), ceea ce înseamnă că aduc aceleași caracteristici, îmbunătățiri și funcționalități noi. Vorbim despre introducerea a peste 70 de caractere emoji noi și despre rezolvarea problemelor cu încărcarea anumitor dispozitive cu iOS. Mai multe detalii despre noutățile cuprinse în iOS 12.1 beta 2 sunt disponibile aici.

Până acum, s-a descoperit că iOS 12.1 vine cu mai multe noutăți pentru iPhone și iPad. Aparent, această actualizare reintroduce FaceTime Grup, o funcționalitate nouă ce a fost retrasă pe parcursul perioadei de testare a iOS 12 din cauză că nu era finalizată. La momentul retragerii, Apple promitea să reintroducă FaceTime Grup, și se prea poate ca această caracteristică să ajungă accesibilă publicului larg la lansarea versiunii finale a iOS 12.1.

FaceTime Grup a fost creată pentru a le permite utilizatorilor să intre în conversații audio sau video cu până la 32 de persoane în același timp, pe iPhone, iPad și/sau Mac. De asemenea, posesorii de Apple Watch se pot alătura unor astfel de apeluri, însă numai audio.

Alături de FaceTime Grup, mai sunt și alte câteva funcționalități pe care Apple a promis să le implementeze în viitoarele versiuni de iOS 12. Printre acestea se numără suportul pentru eSIM pe iPhone și aplicația împreună cu funcționalitatea EKG, însă niciuna dintre ele nu par a fi prezente în iOS 12.1, așa cum, de altfel, nu apar nici noile caractere emoji pe care Apple a promis să le aducă într-o versiune de iOS ce va fi lansată în toamna acestui an.

Făcând abstracție de funcționalitățile noi, iOS 12.1 include și o serie de indicii cu privire la viitoarele modele de iPad. Dezvoltatorii de aplicații au descoperit în codul acestei actualizări că ea include suport pentru Face ID în orientarea vedere (lucru imposibil pe actualele modele de iPhone din cauza senzorilor), precum și o serie de indicii care arată că următoarele iPad-uri vor avea port USB-C prin care se vor putea conecta la monitoare externe și afișa conținutul la o rezoluție de până la 4K.

iOS 12.1 public beta 2 poate fi instalat pe iPhone (5s și modelele mai recente), iPad (5, 6, Air, Air 2 și toate modelele Pro) și iPod touch generația a 6-a din Configurări > General > Actualizare softwarede către toți utilizatorii înscriși pe Apple Beta Software (cu condiția să fi descărcat deja profilul beta pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). În cazul în care nu ai instalat până acum iOS 12 public beta, urmează tutorialul de mai jos pentru a vedea pas cu pas cum să o faci:

iOS 12.1 succede iOS 12.0, cea mai recentă actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru iPhone, iPad și iPod touch. Mai multe detalii despre noutățile acestei versiuni de iOS sunt disponibile aici.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 12.1 beta 2 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit noutăți despre care nu s-a vorbit deja, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.