watchOS 5.1 beta 5 a fost lansat pentru dispozitivele Apple Watch. Disponibilă numai pentru dezvoltatorii de aplicații, noua versiune de watchOS sosește la o săptămână distanță de watchOS 5.1 beta 4.

Conform Apple, watchOS 5.1 aduce „corecturi de erori și îmbunătățiri pentru performanțe.” Deocamdată nu știm cu exactitate cu ce schimbări vine prezentul build de watchOS, însă în situația în care acesta introduce caracteristici noi și importante, noi vi le vom prezenta în cadrul acestui articol.

Până acum, dezvoltatorii au descoperit că watchOS 5.1 reintroduce compatibilitate pentru caracteristica FaceTime Grup. Mulțumită acesteia, utilizatorii de Apple Watch vor putea răspunde (numai audio/voce) apelurilor FaceTime Grup. Disponibilă și în iOS 12.1 și macOS 10.14.1, caracteristica FaceTime Grup le permite utilizatorilor de iPhone, iPad, Mac și, iată, Apple Watch să vorbească simultan cu până la 32 de persoane.

Alături de FaceTime Grup, watchOS 5.1 introduce un nou cadran „Culoare” pe Apple Watch Series 4. Simplu și elegant, noul cadran le permite utilizatorilor să își aleagă culoarea pe care doresc să vadă acele de ceasornic și nimic altceva. În situația în care ai un model mai vechi de Apple Watch nu trebuie să fii dezamăgit întrucât Apple a introdus opțiuni de colorare a unui cadran circular.

watchOS 5.1 beta 5 are numărul de build 16R5589c și poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple Watch de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja un profil de dezvoltator pentru ceas). Pentru a actualiza Apple Watch la watchOS 5.1 beta 5 va trebui ca iPhone-ul asociat să aibă instalat măcar iOS 12.1 și să fie în proximitatea ceasului, iar Apple Watch-ul să fie pus la încărcat și să aibă măcar 50% baterie.

Data lansării versiunii finale de watchOS 5.1 este necunoscută până la ora actuală, însă această actualizare a sistemului de operare va fi disponibilă pe toate modelele de Apple Watch, cu excepția primei generații („Series 0”).

Versiunile beta 5 ale macOS 10.14.1tvOS 12.1 și iOS 12.1 sunt și ele disponibile acum.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la watchOS 5.1 beta 5 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.