La scurt timp după lansarea iOS 12, watchOS 5 și a tvOS 12, compania Apple a lansat Scurtături. Înlocuind pe App Store Workflow, o aplicație achiziționată anul trecut de către Apple, noua aplicație Scurtături vine să conlucreze cu caracteristica Scurtături Siri din iOS 12 pentru a simplifica viețile utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch.

După cum am aflat încă de la WWDC 2018Scurtături poate fi folosită de utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch pentru a crea scurtături ale unor acțiuni care necesită parcurgerea unui sau a mai multor pași pentru a le îndeplini. Aceasta lucrează atât cu aplicațiile preinstalate din iOS, cât și cu terțe aplicații, precum Waze, Hărți GoogleOmniFocus, Ulysses Sheet, Instagram șamd.

Grație funcționalității Scurtături Siri, noua aplicație nu numai că va putea afișa scurtăturile potrivite unui anumit context în Căutare Spotlight, dar îți va permite să înregistrezi comenzi speciale pentru Siri a căror simplă rostire (inclusiv în limba română!) să ducă la inițierea scurtăturilor asociate.

Astfel, vei putea, spre exemplu, să creezi o scurtătură pentru a aprinde luminile de la intrare, seara, de fiecare dată când sosești acasă, o scurtătură pentru a-i trimite automat un mesaj unui prieten prin care să-l anunți că sosești în curând, o scurtătură prin care să obții rapid itinerariul către casă în Waze la simpla rostire a unei comenzi Siri precum „merg acasă” și așa mai departe.

Aidoma Workflow, Scurtături le oferă utilizatorilor o mulțime de opțiuni de personalizare a scurtăturilor lor (inclusiv variabile, posibilitatea de a stabili mai mulți pași pentru parcurgerea unei scurtături șamd.). Atât aplicațiile preinstalate, cât și aplicațiile de la terți optimizate afișează asistentului virtual personal din iOS, Siri, o serie de acțiuni rapide pe care utilizatorii să le poată încorpora în „rețetele” lor de scurtături.

Scurtături include o galerie cu sute de scurtături ale unor acțiuni pe care utilizatorii le pot adăuga cu ușurință în bibliotecile lor și personaliza după bunul plac. Alternativ, aceștia pot opta pentru crearea de la 0 a scurtăturilor dorite.

Odată create, scurtăturile pot fi, după cum am menționat și anterior, accesate din căutare Spotlight, cu ajutorul Siri, dar și din widgetul Scurtături (ce poate fi adăugat în ecranul Azi), meniul de partajare, ecranul principal și/sau direct din aplicația Scurtături.

Scurtături include peste 300 de acțiuni integrate și lucrează cu multe dintre aplicațiile tale favorite, inclusiv Contacte, Calendar, Hărți, Muzică, Poze, Cameră, Mementouri, Safari, Sănătate, precum și orice altă aplicație care acceptă Scurtături Siri.

Folosește aplicația Scurtături pentru a:

  • obține scurtături către casă, trimite timpul estimat de sosire sau începe să asculți știrile în mașină prin simpla interacționare cu Siri
  • adăuga o pictogramă pe ecranul principal care să le apeleze pe cele îndrăgite
  • crea GIF-uri animate
  • crea PDF-uri din Safari sau orice altă aplicație cu ajutorul meniului de partajare
  • obține itinerarii către cea mai apropriată cafenea cu doar o atingere de ecran
  • posta un Tweet (n.r. / o poveste Instagram) cu melodia pe care o asculți
  • obține toate imaginile dintr-o anumită pagină web
  • trimite un mesaj care include ultima captură de ecran pe care ai înregistrat-o
  • și multe altele…

Disponibilă și în limba română, aplicația Scurtături are dimensiunea de 135,5MB și poate fi instalată pe toate dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu iOS 12.0 sau ulterior instalat.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.