Apple a lansat prima versiune beta a aplicației Scurtături Siri din iOS 12

0
1212

Apple a lansat joi seară prima versiune beta a aplicației Scurtături Siri. Creată pentru dispozitivele cu iOS 12, noua aplicație este disponibilă deocamdată numai pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe Apple Developer Center care au instalat iOS 12 beta pe iPhone, iPad și / sau iPod touch.

Pentru a testa aplicația Scurtături, dezvoltatorii de aplicații trebuie să acceseze opțiunea Solicită în Developer Center, apoi să aștepte ca Apple să le permită accesul. Dezvoltatorii cărora li se oferă acces la Scurtături vor putea descărca aplicația via TestFlight de pe dispozitivele cu iOS 12.

Scurtături Siri este o aplicație bazată pe Workflow – un program pe care Apple l-a cumpărat în 2017. Aceasta le va permite utilizatorilor să creeze diferite scurtături pentru comenzi complexe în aplicații de la terți, pentru ca apoi să le poată accesa ușor de pe ecranul de blocare, Spotlight sau cu ajutorul unor comenzi vocale adresate lui Siri. Spre exemplu, un utilizator va putea să creeze o scurtătură pentru a aprinde mai rapid luminile din casă / trimite rapid un mesaj partenerului / partenerei prin care să îl/o notifice că ajunge imediat acasă / deschide un itinerariu în hărți cu drumul spre casă (după rostirea unei comenzi precum Plec acasă).

Scurtături le va oferi utilizatorilor foarte multe opțiuni de personalizare a scurtăturilor. Aplicațiile de la terți vor putea oferi o serie de acțiuni rapide lui Siri pe care utilizatorii să le poată încorpora în scurtătura dorită.

La momentul prezentării iOS 12, Apple a spus că aplicația Scurtături va fi disponibilă în toamnă, însă nu a anunțat că o va testa cu dezvoltatorii de aplicații. Până la lansarea Scurtături Siri beta, dezvoltatorii aveau în iOS 12 beta numai o parte din funcționalitatea Scurtături, în meniul Siri din Configurări. Acum, însă, ei vor avea la dispoziție întreaga funcționalitate a Scurtături.

Potrivit Apple, prima versiune beta a Scurtături va oferi un număr limitat de acțiuni, nu va avea sincronizare cu iCloud și nici anumite caracteristici. Mai mult, scurtăturile create nu vor putea deschide aplicații cu Siri atunci când dispozitivul cu iOS are ecranul blocat.

Dezvoltatorii care și-au instalat Workflow trebuie să știe că toate fluxurile lor de lucru vor fi migrate în Scurtături după instalarea versiunii beta a acestei aplicații.

În ceea ce îi privește pe membrii Apple Software Beta Program care au instalat iOS 12 public beta, deocamdată nu știm dacă Apple va lansa o versiune beta publică a Scurtături pe care să le-o ofere acestora.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.