macOS 10.13.4 a fost lansat pentru utilizatorii de Mac. Iată noutățile

0
2093

Apple a lansat macOS 10.13.4 pentru toți utilizatorii de Mac. Noua versiune a sistemului de operare a fost testată cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Program încă de la finele lunii ianuarie și se axează pe îmbunătățirea performanțelor computerelor compatibile și introducerea câtorva caracteristici noi.

macOS 10.13.4 Noutăți

Potrivit companiei Apple, actualizarea macOS High Sierra 10.13.4 îmbunătățește stabilitatea, performanța și securitatea computerelor Mac compatibile. Mai precis, această actualizare:

 • Adaugă posibilitatea de a efectua conversații „Chat business” utilizând aplicația Mesaje (numai în SUA).
 • Furnizează compatibilitate pentru procesoare grafice externe (eGPU)
 • Corectează probleme de deteriorare a graficii care afectau anumite aplicații pe iMac Pro
 • Permite saltul la cea mai din dreapta filă utilizând scurtătura Comandă+9 în Safari
 • Permite sortarea favoritelor web din Safari după nume sau după URL efectuând clic dreapta și alegând opțiunea „Sortează după…
 • Corectează o problemă care putea împiedica afișarea previzualizărilor linkurilor web în Mesaje
 • Ajută la protejarea intimității prin auto-completarea numelor de utilizator și a parolelor numai după selectarea acestora în câmpul unui formular web din Safari
 • Afișează avertismente în câmpul inteligent de căutare din Safari atunci când interacționezi cu formulare care solicită informații de parolă sau card de credit în paginile web necriptate
 • Afișează pictograme de intimitate și linkuri care descriu modul în care datele utilizatorilor vor fi utilizate și protejate atunci când funcționalitățile Apple solicită utilizarea informațiilor personale.
 • Afișează un mesaj de atenționare la accesarea aplicațiilor pe 32 de biți prin care informează utilizatorii că aceste aplicații ar putea afecta performanțele computerelor lor și că nu vor mai fi compatibile cu sistemul de operare în viitor. Această atenționare va apărea deocamdată doar o dată / aplicație și vine la câteva luni după ce Apple a anunțat că macOS High Sierra va fi ultima versiune de macOS care va accepta aplicații pe 32 de biți „fără compromisuri.” În prezent, toate aplicațiile noi trimise spre publicare pe Mac App Store trebuie să fie pe 64 de biți, iar din iunie, toate actualizările aduse aplicațiilor existente de pe App Store trebuie să fie pe 64 de biți.
 • Adaugă o nouă imagine de fundal pe toate computerele Mac (anterior era disponibilă numai pe iMac Pro)

Notă: Deși disponibilă în primele versiuni beta ale macOS High Sierra 10.13.4, Mesaje pe iCloud a fost retrasă de Apple din versiunea finală a acestei actualizări, drept pentru care va trebui să mai așteptăm până când o vom putea folosi.

În plus față de cele menționate anterior, actualizarea 10.13.4 adusă macOS vine și cu o serie de actualizări de securitate despre care puteți afla mai multe informații de aici.

macOS 10.13.4 Instalare

Noul build public de macOS poate fi descărcat și instalat gratuit din App Store > Actualizări, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu High Sierra. Având în vedere gravitatea erorilor corectate, actualizarea la cea mai nouă versiune de macOS este recomandat a se face numaidecât.

macOS 10.13.4 succede macOS 10.13.3, o versiune care venit cu câteva corecturi de erori și îmbunătățiri minore. Mai multe informații despre macOS 10.13.3 sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.