iOS 11.2.6 a fost lansat marți dimineață pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 11). Noua versiune a sistemului de operare sosește la aproape o lună distanță de iOS 11.2.5 și nu a fost testată în prealabil.

iOS 11.2.6 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

Potrivit Apple, „iOS 11.2.6 include corecturi de probleme pentru iPhone sau iPad.” Această actualizare:

  • Corectează o problemă care putea împiedica unele aplicații terțe să se conecteze la accesorii externe.
  • Corectează o eroare care putea cauza oprirea subită a aplicațiilor în cazul utilizării anumitor secvențe de caractere.

Această din urmă eroare a ieșit la suprafață săptămâna trecută și provoca blocarea aplicațiilor sau, în unele cazuri, repornirea neașteptată a iPhone și iPad, din cauza imposibilității acestor dispozitive de a randa un anumit caracter din limba dravidiană Telugu.

Odată trimis, primit sau chiar introdus în Mesaje, Safari, WhatsApp Messenger, Facebook Messenger sau în alte aplicații similare, caracterul Telugu în cauză provoca blocarea temporară a acestor aplicații ori chiar a dispozitivelor cu iOS. În Mesaje, spre exemplu, primirea unui astfel de caracter prin SMS sau iMessage bloca aplicația nu doar pe iPhone și iPad, ci și pe Mac și Apple Watch. Mai mult decât atât, după blocare, aplicația Mesaje refuza să funcționeze corect până la momentul în care utilizatorul reușea să șteargă conversația ce includea caracterul problematic (în situația în care caracterul era vizualizat printr-o notificare, de exemplu, dispozitivul cu iOS se putea reporni în mod repetat, în anumite situații restaurarea din modul DFU fiind singura soluție de a-l face din nou funcțional).

Vorbim, așadar, despre corectarea cel puțin a unei erori extrem de grave, drept pentru care instalarea noii versiuni de iOS este recomandat a se face cât mai curând posibil.

iOS 11.2.6 Actualizare iPhone și iPad

iOS 11.2.6 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

Notă: În cazul în care ai instalat un profil de dezvoltator ori un profil iOS Beta Software pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, actualizarea la iOS 11.2.6 nu îți va apărea întrucât Apple testează deja iOS 11.3, iar în cel mai recent build, problema cu caracterul din Telugu a fost adresată.

iOS 11.3 succede iOS 11.2.5, o actualizare axată numai pe corectarea de erori și îmbunătățirea performanțelor dispozitivelor compatibile. Mai multe informații despre iOS 11.2.5 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.