Cum să ascunzi previzualizările notificărilor atunci când ecranul iPhone / iPad este blocat – Tutorial

- Publicitate -

Toate modelele de iPad, iPod touch și iPhone (cu excepția iPhone X) îți afișează în mod implicit previzualizările tuturor notificărilor chiar și atunci când ecranul dispozitivului este blocat. Această soluție a fost aleasă pentru ca utilizatorii să obțină toate informațiile de care au nevoie dintr-o singură privire, fără a mai fi, deci, nevoiți să își deblocheze dispozitivele ori să acceseze fiecare aplicație individuală în parte pentru a vedea mesajele, e-mailurile sau alte articole.

Cu toate acestea, există printre noi utilizatori de iOS care sunt foarte preocupați de intimitatea lor și nu ar dori ca oricine pune mâna pe dispozitivele lor să poată vedea ultimele mesaje primite, e-mailuri sau cine știe ce alte alerte.

Până nu demult, Apple le oferea acestor utilizatori posibilitatea de a ascunde previzualizările notificărilor, dar doar pentru anumite aplicații, cum ar fi, spre exemplu, Mesaje. Recent, însă, giganul californian a extins disponibilitatea opțiunii „afișare previzualizări” la toate aplicațiile care trimit notificări pe iPhone și iPad, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a ascunde previzualizările notificărilor venite de la aplicațiile instalate întotdeauna sau doar până când ecranul este deblocat cu Touch ID / Face ID sau codul de acces.

Prin urmare, acum poți să ascunzi notificările venite de la WhatsApp, Facebook Messenger, Mesaje, Instagram și/sau alte aplicații preinstalate sau terțe până când deblochezi ecranul dispozitivului cu iOS, asigurându-te astfel că nici o persoană neautorizată care va pune mâna pe iPhone-ul / iPad-ul tău nu va mai putea să vadă ce și de la cine ai primit.

Urmează pașii de mai jos pentru a vedea ce trebuie să faci pentru a ascunde previzualizările tuturor notificărilor sau doar a celor venite de la anumite aplicații.

Cum ascunzi previzualizările notificărilor pe iPhone și iPad

Cerințe

 • Unul dintre dispozitivele:
  • iPhone 5s (sau orice model mai recent)
  • iPad 5
  • iPad Air (sau mai recent)
  • iPad Pro (sao orice model mai recent)
  • iPad mini 2 (sau orice model mai recent)
  • iPod touch generația a 6-a
 • iOS 11.0 (sau orice versiune ulterioară) instalat

Notă: În situația în care nu ai un dispozitiv eligibil ori nu dorești să faci actualizarea la iOS 11, previzualizările notificărilor pot fi ascunse doar în cazul anumitor aplicații, după cum este descris aici.

Ascunderea previzualizărilor notificărilor

Încă de la început trebuie să menționăm că există două soluții posibile de ascundere a notificărilor. Prima va ascunde previzualizările notificărilor venite de la toate aplicațiile, iar cea de-a doua va ascunde previzualizările notificărilor doar pentru aplicațiile selectate de tine.

Cele două soluții pot fi combinate, astfel că vei putea, de exemplu, să configurezi ca implicită ascunderea previzualizărilor notificărilor până când ecranul dispozitivului este deblocat și să activezi mai apoi afișarea previzualizărilor notificărilor pentru câteva dintre aplicațiile care nu îți trimit notificări confidențiale.

Accesează scurtăturile de mai jos pentru a sări la soluția pe care dorești să o aplici:

Ascunde previzualizările tuturor notificărilor

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul de pornire al dispozitivului iPhone / iPad;
 2. Accesează Notificări;
 3. Atinge Afișare previzualizări;
 4. Selectează opțiunea dorită:
  1. Când este deblocat: Această opțiune este ideală pentru utilizatorii care au configurat un cod de acces și Touch ID / Face ID. Ea va ascunde toate notificările numai până când ecranul dispozitivului cu iOS va fi deblocat prin scanarea amprentei / feței sau prin introducerea corectă a codului de acces.
  2. Niciodată: Această opțiune le este recomandată utilizatorilor de iPhone / iPad / iPod care, deși nu au configurat un cod de acces, nu doresc să le fie văzute notificările, precum și utilizatorilor care au configurat cod de acces, dar au oferit mai multor persoane acel cod și nu doresc ca acestea să le poată vedea notificările. Ea va face toate notificările imposibil de vizualizat întotdeauna, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de opțiunea descrisă la pasul anterior, nu îți va permite să vezi previzualizările nici în aplicații / pe ecranul principal, atunci când sunt notificările prezentate sub formă de bannere sau alerte, nici în centrul de notificări, nicăieri. Activând-o, vei fi, deci, nevoit să accesezi aplicațiile de la care ai primit notificările pentru a vedea ce ai primit. De aceea, s-ar putea să fie o idee mai bună să alegi această opțiune numai pentru anumite aplicații, după cum este descris în secțiunea următoare.

După ce ai oprit afișarea tuturor previzualizărilor notificărilor, blochează ecranul dispozitivului cu iOS, apoi aprinde-l (prin ridicarea dispozitivului sau apăsarea butonului adormire/trezire) și trage de la mijloc în sus pentru a vedea notificările primite. Vei observa acum că, pentru majoritatea aplicațiilor, notificările sunt compuse din pictograma, numele aplicației și textul Notificare. În cazul unor aplicații precum Mesaje și Mail va fi afișată atât pictograma și denumirea aplicației, cât și numele expeditorului mesajului și, după caz, tipul de mesaj (iMessage, text, e-mail etc.).

Pentru a afișa previzualizările acestor notificări, dacă ai ales opțiunea Când este debocat, scanează amprenta (fără a apăsa butonul principal) / chipul sau introdu codul de acces. În situația în care ai ales opțiunea Niciodată, nu vei putea vedea previzualizările notificărilor, ceea ce înseamnă că va trebui să le accesezi pentru a le vedea în interiorul aplicațiilor de la care le-ai primit.

Notă: Utilizatorii de iPhone X care nu sunt încântați de faptul că notificările sunt ascunse până la scanarea cu succes a chipului pot modifica această configurare urmând indicațiile de mai sus și selectând la pasul 4 opțiunea Întotdeauna.

Ascunde previzualizările notificărilor venite de la aplicațiile selectate

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul de pornire al dispozitivului iPhone / iPad;
 2. Accesează Notificări;
 3. În secțiunea STIL NOTIFICARE, derulează până la aplicația ale cărei previzualizări dorești să le ascunzi și atinge-o. Reține că în cazul unor aplicații precum FaceTime nu există opțiunea de ascundere a previzualizărilor, iar în cazul unor aplicații precum Calendar sau Mail această opțiune va apărea la fiecare calendar / cutie poștală în parte.
 4. Derulează la secțiunea OPȚIUNI și atinge butonul Afișare previzualizări;
 5. Selectează opțiunea dorită:

  1. Când este deblocat: Această opțiune este ideală pentru utilizatorii care au configurat un cod de acces și Touch ID / Face ID. Ea va ascunde notificările aplicației selectate numai până când ecranul dispozitivului cu iOS va fi deblocat prin scanarea amprentei / feței sau prin introducerea corectă a codului de acces.
  2. Niciodată: Această opțiune le este recomandată utilizatorilor de iPhone / iPad / iPod care, deși nu au configurat un cod de acces, nu doresc să le fie văzute notificările venite de la unele aplicații, precum și utilizatorilor care au configurat cod de acces, dar au oferit mai multor persoane acel cod și nu doresc ca acestea să le poată vedea notificările de la Mesaje, WhatsApp etc. Ea va face notificările venite de la aplicația selectată imposibil de vizualizat întotdeauna, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de opțiunea descrisă la pasul anterior, nu îți va permite să vezi previzualizările nici în alte aplicații / pe ecranul principal – atunci când notificările sunt prezentate sub formă de bannere sau alerte -, nici în centrul de notificări, nicăieri. Activând-o, vei fi, deci, nevoit să accesezi aplicația pentru a vedea ce ai primit.

Repetă pașii 3-5 pentru toate aplicațiile ale căror notificări nu dorești să le previzualizezi.

După ce ai oprit afișarea previzualizărilor notificărilor, blochează ecranul dispozitivului cu iOS, apoi aprinde-l (prin ridicarea dispozitivului sau apăsarea butonului adormire/trezire) și trage de la mijloc în sus pentru a vedea notificările primite. Vei observa acum că, pentru majoritatea aplicațiilor selectate anterior notificările sunt compuse din pictograma, numele aplicației și textul Notificare. În cazul unor aplicații precum Mesaje și Mail va fi afișată atât pictograma și denumirea aplicației, cât și numele expeditorului mesajului și, după caz, tipul de mesaj (iMessage, text, e-mail etc.).

Pentru a afișa previzualizările acestor notificări, dacă ai ales opțiunea Când este debocat, scanează amprenta (fără a apăsa butonul principal) / chipul sau introdu codul de acces. În situația în care ai ales opțiunea Niciodată, nu vei putea vedea previzualizările notificărilor, ceea ce înseamnă că va trebui să le accesezi pentru a le vedea în interiorul aplicațiilor de la care le-ai primit.

Notă: În situația în care ai urmat pașii de la secțiunea anterioară și ai ales să ascunzi toate previzualizările notificărilor până la deblocarea ecranului iPhone / iPad, dar ai câteva aplicații pe care dorești să le excluzi de la această regulă, urmează indicațiile de mai sus pentru a selecta aplicațiile respective, iar, în meniul Afișare previzualizări al fiecăreia dintre aceste aplicații, selectează opțiunea Întdeauna. Vei observa, astfel, că, deși notificările majorității aplicațiilor vor fi ascunse, cele ale aplicațiilor selectate acum vor fi afișate mereu.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.