Cum sa dezactivezi previzualizarea mesajelor in alerte, bannere si centru de notificari pe iPhone si iPad – Tutorial

2
16260
Notificari fara previzualizare
Exemplu de afisare a notificarilor in centru de notificari, pe ecranul de pornire si pe ecranul de blocare dupa dezactivarea optiunii „Previzualizare”.

In iOS 7, Apple ofera utilizatorilor o optiune pe care o asteptau de mult timp pe iPhone sau iPad, dar care a intarziat sa apara. Centrul de notificari, locul in care sunt colectate toate notificarile primite de la aplicatii pe iPhone si iPad, si sunt afisate cele mai importante informatii ale zilei, poate fi in sfarsit accesat de pe ecranul de blocare, ceea ce inseamna ca nu va mai trebui sa iti deblochezi dispozitivul pentru a vedea notificarile ratate. Chiar daca aceasta este o scurtatura utila pentru toti utilizatorii, nu doar pentru cei care au activat un cod de blocare, ea poate reprezenta o problema de intimitate si chiar securitate, deoarece toate notificarile, mesajele si intreaga agenda va putea fi vizualizata de oricine pune mana pe dispozitivul tau, fara ca macar sa fie nevoit sa tasteze codul de blocare. Daca esti de parare ca asta nu reprezinta o problema pentru tine, deoarece notificarile sunt oricum afisate pe ecranul de blocare (optiune care poate fi dezactivata), atunci s-ar putea sa doresti dezactivarea previzualizarii mesajelor SMS sau iMessage pe care le primesti pe iPhone, iPad sau iPod touch. Dezactivand aceasta optiune, dispozitivul tau nu va mai afisa o parte din continutul mesajului in notificari, alerte, bannere sau centru de notificari, deci vei putea sta linistit atunci cand primesti un mesaj ca prietenul sau prietena curios/curioasa nu vor mai vedea ce mesaj ai primit atat timp cat nu iti cunosc codul de blocare sau nu au amprenta ta.

Cum sa dezactivezi previzualizarea mesajelor in alerte, bannere si centru de notificari pe iPhone sau iPad

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul de pornire al dispozitivului iPhone sau iPad;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge Centru de notificari;Configurari sus
  3. Deruleaza pana la sectiunea Includeti, si atinge butonul Mesaje;Includeti centru de notificari sus
  4. In pagina deschisa, deruleaza pana la optiunea Previzualizare, unde comuta butonul din dreptul ei pe gri (O).Mesaje notificari jos

Incepand de acum nu va mai fi afisata nicio previzualizare pentru niciun mesaj primit pe dispozitivul tau. In schimb, atunci cand primesti un mesaj, pe notificare va fi afisat tipul mesajului ca si subiect (de exemplu, „iMessage” sau „SMS”). Retine ca nu toate aplicatiile au aceasta optiune, iar dezactivarea ei va avea ca si rezultat oprirea previzualizarii pentru titlul respectiv (de exemplu, dezactivarea optiunii previzualizare pentru aplicatia Mesaje va opri afisarea previzualizarilor doar pentru aplicatia Mesaje).

In cazul in care doresti sa opresti complet accesul la centrul de notificari de pe ecranul de blocare, sau numai la anumite sectiuni din el, urmeaza tutorialul de mai jos:

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -