iFixit a desfăcut și cel mai recent produs lansat de Apple – HomePod – descoperind cu acest prilej că, deși la exterior pare a fi o boxă destul de simplă, ea va fi extrem de dificil de desfăcut și reparat.

Experții în desfacerea dispozitivelor electronice au fost forțați să folosească instrumente precum un pistol cu aer cald, o pană de chitară și un cuțit doar pentru a descoperi că ele nu sunt suficiente pentru a deschide boxa, așa că în cele din urmă au apelat la un bomfaier și la un cutter ultrasonic. Cu toate acestea, ei admit că s-ar putea să existe o modalitate mai bună de a deschide HomePod decât cea pe care au folosit-o.

După ce au reușit să o desfacă, cei de la iFixit au descoperit sub „piciorul” de cauciuc al HomePod un conector de 14 pini. Acesta este acoperit cu un strat de adeziv puternic, drept pentru care experții cred că este folosit cel mai probabil pentru a testa sau/și programa boxa în timpul procesului de asamblare și nu pentru un alt scop, cum ar fi diagnosticarea în centrele de reparații Apple.

„Săpând” mai adânc, echipa iFixit a descoperit că, așa cum susține și Apple, HomePod are un chipset Apple A8 cu 1GB de RAM. De asemenea, boxa vine, în mod surprinzător, și cu un mediu de stocare flash de 16 GB. Rolul spațiului de stocare de pe HomePod nu este cunoscut, în condițiile în care boxa nu permite utilizatorilor să salveze muzică pe ea, ci doar să o difuzeze via Apple Music sau AirPlay.

Trecând mai departe, s-a observat că HomePod are o alimentare electrică compusă dintr-un bloc central care gestionează conversia AC/DC și un inel extern care distribuie energia către toate cele opt difuzoare ale boxei. Cele șapte tweetere au fiecare șuruburi conductoare.

Per total, cei de la iFixit consideră că HomePod este un produs foarte durabil, dar extrem de dificil de deschis și reparat. Concluzia lor ar putea explica și de ce Apple cere 279$ pentru a repara boxa (în condițiile în care ea costă 349$) sau 29$ pentru a-i înlocui cablul de alimentare (care poate fi scos, deși nu este indicat).


HomePod a fost lansat în magazinele Apple pe 9 februarie, așa cum anunța compania americană încă de la finele lunii trecute.

În recenziile apărute cu ocazia lansării și imediat după lansare, noua boxă de la Apple este descrisă ca fiind capabilă să producă un sunet surprinzător de bun având în vedere dimensiunile sale reduse. Cu toate acestea, ea a fost criticată destul de aspru pentru că nu este chiar atât de inteligentă precum alte boxe similare, precum și pentru că nu oferă compatibilitate pentru alte servicii de streaming muzical (la fel ca și Amazon Alexa sau Google Home).

Câteva recenzii video sunt încorporate puțin mai sus și mai jos.

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.