iOS 12 nu va fi o actualizare bogată în funcționalități noi, dar va veni cu aceste noutăți pe iPhone și iPad

0
3956
pregatire ios 11

iOS 12 și macOS 10.14 vor fi două actualizări în care Apple va aborda o strategie diferită față de cea întâlnită în anii precedenți. Bloomberg News informează astăzi că gigantul american vrea să îmbunătățească în mod considerabil calitatea sistemelor de operare pentru iPhone, iPad, iPod touch și Mac, lăsând în plan secund cantitatea de funcționalități noi și importante.

Potrivit agenției de știri newyorkeze, inginerii programatori ai Apple vor avea libertatea de a amâna acele funcționalități noi care nu sunt finalizate. Astfel, compania californiană nu va mai lansa în fiecare an actualizări pline cu noutăți, iar noi s-ar putea să vedem în două actualizări majore distincte de iOS numărul de funcționalități noi pe care le vedeam până anul acesta într-una singură.

În loc să-și țină inginerii într-un program anual asiduu și să înghesuiască funcționalități într-o singură actualizare, Apple va începe să se concentreze pe următorii doi ani de actualizări pentru sistemul de operare dedicat iPhone și iPad, susțin persoane care cunosc schimbarea. Compania va continua să își actualizeze software-ul anual, dar inginerii din interior vor avea mai multă libertate de a amâna până în anul următor caracteristicile care nu sunt suficient de rafinate.

Bloomberg News descrie noua strategie Apple ca fiind o „importantă schimbare culturală” și o recunoaștere a faptului că actualizările recente de iOS și macOS au avut un număr atipic de erori grave. După cum am prezentat în ultimele luni, macOS a avut chiar și erori ce ofereau oricui privilegiu de administrator, în timp ce iOS a fost lovit de numeroase probleme mai mici sau mai mari, cum ar fi eroarea din iOS 11 care repornea în continuu anumite iPhone și iPad.

Remarcăm, totuși, faptul că Apple a mai amânat și în trecut implementarea unor funcționalități majore, cum ar fi Apple Pay Cash sau Mesaje pe iCloud (acestea ar fi trebuit lansate odată cu iOS 11, dar nu au fost implementate decât în iOS 11.2, respectiv iOS 11.3). Cu toate acestea, însă, noua strategie ar putea determina compania americană să nu mai anunțe sau testeze public caracteristicile majore decât atunci când sunt cu adevărat pregătite de lansare.

Dar cu toate că va fi axată în special pe calitate, iOS 12 va include și câteva funcționalități noi mai importante. Potrivit Bloomberg News, Apple vrea să implementeze în noua versiune majoră de iOS Animoji în FaceTime, astfel încât să permită posesorilor de iPhone X să suprapună diferite caractere emoji animate peste chipurile lor chiar și în timpul apelurilor video.

În plus, Apple vrea ca viitoarea actualizare majoră de iOS să integreze mai profund Siri în ecranul de căutare, să ofere îmbunătățiri pentru Nu deranjați (inclusiv opțiunea de a respinge automat apelurile telefonice ori de a anula sunetul notificărilor), precum și să introducă o versiune complet nouă a aplicației Bursa și un mod multiplayer pentru jocurile bazate pe realitatea augmentată.

Și, poate mai important decât cele menționate anterior, odată cu lansarea actualizărilor iOS 12 și macOS 10.14, Apple ar mai vrea să ofere programatorilor și posibilitatea de a crea aplicații care să lucreze atât pe iPhone și iPad, cât și pe Mac.

Se pare că programatorii vor putea din toamnă să creeze aplicații care să funcționeze atât pe dispozitivele cu ecrane tactile, cât și pe computerele care folosesc un maus / trackpad și o tastatură, adaptându-se astfel tipului de dispozitiv de pe care sunt accesate – iPhone, iPad sau Mac.

Deocamdată nu se știe cu exactitate ce soluție va fi furnizată de Apple programatorilor, însă se presupune că gigantul american va lansa un nou SDK cu API-uri care să ofere o funcționalitate cu adevărat multi-platformă. La ora actuală, framework-urile UIKit și AppKit furnizează infrastructura necesară pentru interfețele cu utilizatorul ale aplicațiilor iOS, respectiv macOS.

La rândul ei, Apple își va optimiza aplicațiile pentru desktop și mobil astfel încât să ofere utilizatorilor aceeași experiență, aducând iOS și macOS cu un pas mai aproape de o eventuală comasare.

În fine, în articolul de astăzi, Bloomberg News ne prezintă și câteva dintre modificările importante care vor fi amânate până în 2019. Printre ele se numără modificarea ecranelor principale ale iPhone, iPad și CarPlay, introducerea filelor în aplicații și a posibilității de a vizualiza în paralel două ecrane din aceeași aplicație (numai pe iPad).

iOS 12 și macOS 10.14 vor fi prezentate de către Apple cel mai probabil în vara acestui an, alături de tvOS 12 și watchOS 5. Noua strategie a companiei americane s-ar putea să se aplice și ultimelor două actualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.