O nouă eroare gravă din iOS repornește în continuu dispozitivele iPhone și iPad pe 2 decembrie

- Publicitate -

Actualizare 2 decembrie, ora 10:45: Versiunea finală a iOS 11.2 a fost lansată pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch. Această actualizare rezolvă inclusiv eroarea gravă descrisă în acest articol, drept pentru care instalarea ei este recomandat a se face cât mai curând!

Mai multe detalii despre iOS 11.2 sunt disponibile aici.


Greșelile făcute de Apple în ultimele versiuni ale sistemelor de operare afectează tot mai mulți utilizatori. După breșa de securitate din macOS High Sierra ce oferea oricui privilegii de administrator pe un Mac, pe 2 decembrie a apărut o eroare foarte enervantă pe dispozitivele iPhone și iPad care au instalat iOS 11.1.2.

Potrivit foarte multor utilizatori de Twitter și reddit, cea mai recentă versiune publică de iOS are o problemă cu data din cauza căreia disozitivele compatibile se repornesc repetat ori își resetează ecranul principal de îndată ce o notificare locală este primită după ora 0:15 a zilei de 2 decembrie.

Vorbim, așadar, despre o problemă care este asociată, aparent, cu prezența uneia sau mai multor aplicații ce trimit notificări locale pe un dispozitiv iPhone, iPad ori iPod touch cu iOS 11.1.2. Notificările locale sunt acele notificări bazate pe timp pe care unele aplicații le furnizează pentru a aminti utilizatorilor să facă anumite acțiuni. De exemplu, o aplicație de meditare ar putea să trimită utilizatorilor notificări zilnice, la ore fixe, în care să le recomande să acorde puțin timp meditației (asemenea aplicații vor cauza, deci, problemele descrise puțin mai sus pe dispozitivele cu iOS 11.1.2).

Repornirile sau resetările în buclă nu vor fi, în schimb, cauzate și de notificările push – acele notificări trimise de un server extern cu anumite informații pentru fiecare utilizator (de exemplu, sunt notificări push cele livrate de aplicația WhatsApp de fiecare dată când primești un mesaj).

Până la ora actuală, Apple nu a venit cu o soluție oficială pentru utilizatorii care întâmpină problema mai sus menționată, însă, potrivit celor care au luat legătura cu angajați din echipa de asistență a companiei californiene, recomandarea acestora din urmă este de a da înapoi data cu o zi. Pentru a face acest lucru va trebui să urmezi pașii de mai jos (doar dacă ești afectat de eroarea din iOS 11.1.2!):

Notă: În loc să apelezi la soluțiile temporare de rezolvare a erorii notificărilor locale, îți recomandăm să instalezi iOS 11.2, versiunea finală a acestei actualizări fiind lansată de Apple în urmă cu scurt timp.

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul de pornire al dispozitivului cu iOS;
 2. Atinge General;
 3. Selectează Data și ora;
 4. Comută pe gri (Oprit / O) butonul din dreptul Reglare automată;
 5. Atinge câmpul Dată și revino la orice dată anterioară zilei de 2 decembrie, apoi închide aplicația Configurări.

Reține că revenirea la o dată anterioară va aduce probleme în aplicațiile care verifică data cu un server. De aceea, în situația în care vei descoperi că sunt aplicații importante pe care nu le mai poți folosi din cauza acestei erori, îți recomandăm să încerci rezolvarea sugerată de diferiți utilizatori, anume: oprirea accesului la notificări pentru aplicațiile care trimit notificări locale zilnic, la anumite intervale de timp ori în anumite momente (inclusiv aplicații de calendar, mementouri, meditație șamd).

Notă: În loc să apelezi la soluțiile temporare de rezolvare a erorii notificărilor locale, îți recomandăm să instalezi iOS 11.2, versiunea finală a acestei actualizări fiind lansată de Apple în urmă cu scurt timp.

Pentru a face acest lucru:

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul de pornire al dispozitivului cu iOS;
 2. Atinge Notificări;
 3. În secțiunea STIL NOTIFICARE, selectează aplicația care trimite notificări bazate pe timp;
 4. Comută pe gri (Oprit / O) butonul din dreptul Permitere notificări.
 5. Atinge butonul Notificări din colțul stânga sus al ecranului, apoi reia pașii 3 și 4.

În situația în care și după dezactivarea notificărilor întâmpini problema mai sus menționată,  înseamnă că ai omis o aplicație și va trebui să arunci din nou o geană peste ramura Notificări din configurările iOS.

Reinstalarea aplicațiilor afectate și/sau repornirea simplă/forțată a dispozitivelor cu iOS nu rezolvă în vreun fel problema apărută pe 2 decembrie.

Notă: Soluția permanentă de rezolvare a problemei notificărilor locale este iOS 11.2, versiunea finală a acestei actualizări fiind acum disponibilă pentru toate dispozitivele compatibile cu iOS 11! În situația în care, până la instalarea acestei actualizări, ai apelat la una dintre soluțiile temporare de rezolvare, îți recomandăm să readuci la starea normală configurările modificate!

În situația în care nu întâmpini opriri subite sau resetări ale ecranului principal, atunci îți recomandăm să nu iei măsurile de precauție descrise mai sus, întrucât ele vor afecta într-o anumită măsură utilizarea aplicațiilor și chiar a dispozitivelor. Cu toate acestea, poți distribui acest articol utilizatorilor afectați pentru a-i ajuta să înțeleagă ce se întâmplă cu dispozitivele lor.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

2 COMENTARII

 1. Stie cineva daca exista vreo aplicatie de inregistrare apeluri, chiar si contra cost, dar fara abonament lunar, la apple? caut, si gasesc, doar cu abonament lunar.

  • Apple nu permite înregistrarea apelurilor telefonice. Drept urmare, nici aplicațiile de la terți nu pot face asta, iar ceea ce ai găsit tu pe App Store sunt simple țepe.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.