Apple a anunțat marți că HomePod va fi lansat peste două săptămâni, însă doar în trei țări.

Potrivit companiei americane, mult-așteptata boxă inteligentă va fi disponibilă în magazinele sale și ale câtorva parteneri din Statele Unite ale Americii, Australia și Regatul Unit al Marii Britanii începând de vineri, 9 februarie. Cei care se află într-una dintre cele trei țări amintite anterior și doresc să prindă un HomePod din prima zi de disponibilitate trebuie să știe că Apple va deschide o sesiune de precomenzi vinerea aceasta (pe 26 ianuarie).

Cât despre celelalte țări, anunțul de astăzi al Apple ne mai indică faptul că HomePod va fi lansat în Franța și în Germania cândva „în această primăvară.” Din păcate, Apple nu spune când va fi extinsă disponibilitatea boxei și în alte zone, România fiind, desigur, uitată de gigantul american (versiunea românească a site-ului Apple nu cunoaște nici acum existența HomePod).

În privința prețului, Apple a anunțat că HomePod va costa 349$ în SUA, 319£ în Marea Britanie și 499$ în Australia. Compania americană nu a suflat însă niciun cuvânt despre prețul la care va fi comercializată boxa în Germania sau Franța.

HomePod este o nouă experiență muzicală magică de la Apple. Ea îți oferă tehnologii audio avansate (…) împreună cu un catalog Apple Music întreg și inteligența Siri într-un ambalaj simplu și minunat care este foarte plăcut de folosit (Phil Schiller, șeful departamentului de marketing din cadrul Apple).

Prezentată în vara anului trecut, HomePod este o boxă care poate accesa catalogul Apple Music pentru a permite abonaților acestui serviciu de streaming muzical să asculte cele câteva zeci de milioane de melodii disponibile. Mai mult, HomePod are integrat Siri, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a trimite mesaje, configura temporizatoare, reda podcasturi, afla informații despre vreme, controla accesoriile HomeKit și efectua diferite alte sarcini fără a mai fi necesară interacționarea cu iPhone/iPad/Mac.

Boxa Apple este echipată cu un sistem de recunoaștere a spațiului și o tehnologie audio creată de Apple, având șapte tweetere și un woofer cu variație înaltă. În plus, ea folosește un procesor Apple A8.

În anunțul de astăzi, Apple a mai adăugat și câteva detalii neștiute până acum despre HomePod. Iată câteva dintre cele mai importante:

  • O actualizare de firmware ce va fi lansată anul acesta le va permite utilizatorilor care posedă mai mult de un HomePod să redea muzica în casele lor cu audio multi-cameră, via protocolul AirPlay 2.
  • Tot printr-o actualizare de firmware, HomePod va fi capabil să detecteze dacă în încăperea unde este situat mai există un alt HomePod pentru a oferi utilizatorilor sunet stereofonic.
  • HomePod are Bluetooth 5.0 și este compatibil numai cu următoarele dispozitive: iPhone 5s (sau mai recent), iPad Pro, iPad Air (sau mai recent), iPad mini 2 (sau mai recent) și iPod touch generația a 6-a. Instalarea iOS 11.2.5 (sau a oricărei versiuni ulterioare) pe dispozitivul iPhone/iPad/iPod este necesară pentru a configura și controla boxa. Deocamdată nu se știe dacă ea se va conecta și la alte dispozitive (non-Apple).
  • Inițial, deși va putea fi configurată de utilizatorii care se află în majoritatea țărilor de pe glob (inclusiv România), HomePod nu va funcționa decât în limba engleză (cu dialectele american, englez și australian).
  • Boxa va avea deasupra un afișaj tactil prin care va permite utilizatorilor să o controleze și altfel decât prin comenzi vocale. Astfel, utilizatorii vor putea să atingă butoanele virtuale afișate pe HomePod pentru a reda, întrerupe redarea, sări și ajusta volumul, precum vor putea și să apese lung pentru a deschide Siri (alternativ, Siri mai poate fi accesată prin comanda vocală „Hey Siri”).
  • HomePod va funcționa și ca și un difuzor pentru iPhone. Astfel, orice utilizator de iPhone care se află în aproprierea boxei va putea alege să transfere apelul pe HomePod pentru a vorbi cu interlocutorul folosind difuzorul și microfonul boxei.
  • Toți utilizatorii din casă vor putea asculta muzică la HomePod via contul Apple Music configurat pe dispozitiv. De asemenea, toată lumea va putea să îi comande lui Siri de pe boxă.
  • Utilizatorii care nu sunt abonați la Apple Music vor putea reda pe boxă conținut muzical cumpărat din iTunes Store, precum și postul de radio Beats 1 și Podcasturi (atenție, ascultarea melodiilor descărcate din alte surse și transferate în iTunes nu va fi posibilă pe HomePod decât de pe un dispozitiv iPhone/iPad/Mac, via AirPlay). De asemenea, redarea de muzică pe HomePod prin AirPlay va fi posibilă, indiferent care ar fi sursa acelui conținut.

Așadar, HomePod nu va fi lansată prea curând în țara noastră și chiar dacă vei reuși să îți cumperi o astfel de boxă importată pe căi neoficiale, ea nu va funcționa în limba română, în principal din cauză că nici Siri nu este disponibil în limba română…

1 COMENTARIU

  1. Poți scrie mai multe feedback-uri despre produse Apple noi care le folosești ? Exemplu : Airpods , HomePod dacă îți cumperi … Sunt interesat sa aflu și părerea unui profesionalist.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.