tvOS 11.2.1 a fost lansat în această seară pentru toți utilizatorii posesori de Apple TV generația a 4-a sau/și Apple TV generația a 5-a (/Apple TV 4K). Această a treia actualizare adusă tvOS 11 sosește pe dispozitivele utilizatorilor din întreaga lume la aproximativ o săptămână distanță de tvOS 11.2 și nu a fost testată în prealabil.

tvOS 11.2.1 Noutăți

Spre deosebire de tvOS 11.2, tvOS 11.2.1 este o actualizare minoră, care, aidoma iOS 11.2.1, se concentrează doar pe corectarea unor erori, cum ar fi problema care putea dezactiva accesul de la distanță pentru utilizatorii partajați ai aplicației iOS Locuință.

Referitor la această problemă cu aplicația Locuință, trebuie să menționăm că Apple a oprit accesul de la distanță pentru utilizatorii partajați săptămâna trecută, când a implementat o corectură pentru o gravă vulnerabilitate prezentă în HomeKit.

Breșa din cadrul de lucru utilizat pentru crearea de aplicații iOS care permit utilizatorilor să comunice și să controleze accesoriile conectate din locuință acorda accesul neautorizat la gadgeturi HomeKit precum încuietori de uși, drept pentru care Apple a decis să vină cu o rezolvare ultra-rapidă. Astfel, compania americană a dezactivat accesul de la distanță pentru utilizatorii partajați, promițând că va lansa săptămâna aceasta o actualizare de software care să reactiveze funcționalitatea (via 9to5Mac).

Așadar, utilizatorii de produse HomeKit trebuie să știe că, de îndată ce vor instala tvOS 11.2.1 pe iApple TV 4/4K, dispozitivele lor vor fi în siguranță (breșa oricum afecta cadrul de lucru HomeKit în sine, nu produsele individuale), iar accesul de la distanță pentru cei partajați a fost restaurat.

Cei care însă nu au accesorii HomeKit trebuie să știe că, după cum am menționat mai sus, tvOS 11.2.1 nu introduce alte funcționalități noi.

tvOS 11.2.1 Actualizare Apple TV 4/4K

Majoră sau nu, instalarea tvOS 11.2.1 le este recomandată tuturor posesorilor de Apple TV generația a 4-a și/sau Apple TV generația a 5-a.

Pentru a-ți actualiza sistemul la cea mai recentă versiune de tvOS, tot ce trebuie să faci este să accesezi Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați.


tvOS 11.2.1 succede tvOS 11.2, o actualizare care a introdus mai multe noutăți mai ales pe Apple TV 4K. Detalii suplimentare despre tvOS 11.2 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.