ios 11.2.1

iOS 11.2.1 a fost lansat miercuri seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 11). Noua versiune a sistemului de operare sosește la aproximativ o săptămână distanță față de versiunea finală a iOS 11.2 și nu a fost testată în prealabil.

iOS 11.2.1 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

Potrivit Apple, „iOS 11.2.1 corectează erori, inclusiv o problemă care putea dezactiva accesul de la distanță pentru utilizatorii partajați ai aplicației Locuință.”

Referitor la problema cu aplicația Locuință, trebuie să menționăm că Apple a oprit accesul de la distanță pentru utilizatorii partajați săptămâna trecută, când a implementat o corectură pentru o gravă vulnerabilitate prezentă în HomeKit.

Breșa din cadrul de lucru utilizat pentru crearea de aplicații iOS care permit utilizatorilor să comunice și să controleze accesoriile conectate din locuință acorda accesul neautorizat la gadgeturi HomeKit precum încuietori de uși, drept pentru care Apple a decis să vină cu o rezolvare ultra-rapidă. Astfel, compania americană a dezactivat accesul de la distanță pentru utilizatorii partajați, promițând că va lansa săptămâna aceasta o actualizare de iOS care să reactiveze funcționalitatea (via 9to5Mac).

Așadar, utilizatorii de produse HomeKit trebuie să știe că, de îndată ce vor instala iOS 11.2.1 pe iPhone, iPad și/sau iPod touch, dispozitivele lor vor fi în siguranță (breșa oricum afecta cadrul de lucru HomeKit în sine, nu produsele individuale), iar accesul de la distanță pentru cei partajați a fost restaurat.

Cei care însă nu au accesorii HomeKit trebuie să știe că, după cum am menționat mai sus, iOS 11.2.1 nu introduce alte funcționalități noi.

Cu toate acestea, actualizarea la iOS 11.2.1 le este recomandată tuturor posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 11.

iOS 11.2.1 Actualizare iPhone și iPad

iOS 11.2.1 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

Notă: În cazul în care ai instalat un profil de dezvoltator ori un profil iOS Beta Software pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, actualizarea la iOS 11.2.1 nu îți va apărea întrucât Apple urmează să lanseze zilele următoare iOS 11.2.5 beta / public beta.

iOS 11.2.1 succede iOS 11.2, o actualizare care a introdus pe iPhone și iPad zeci de noutăți. Mai multe informații despre iOS 11.2 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.