Apple a anunțat data la care va lansa iMac Pro. Iată și câteva prezentări video

1
1304

Cel mai puternic Mac creat vreodată, iMac Pro, are în sfârșit o dată de lansare. La șase luni după ce l-a prezentat, Apple a anunțat pe site-ul său web că va pune la vânzare iMac Pro joi, 14 decembrie, în mai multe țări din Europa, America de Nord și Asia.

Anunțul gigantului californian vine la aproximativ ozi după ce AppleInsider anunța că Apple își pregătește canalele de vânzare pentru comenzi iminente de iMac Pro. Acum, pagina de prezentare a celui mai puternic iMac de până acum este actualizată pentru a reflecta data lansării.

Anunțat și prezentat în vara acestui an la WWDC 2017, noul computer all-in-one pentru segmentul „pro” arată cam ca orice alt iMac de 27 de inchi lansat în ultimii ani, singura diferență, la exterior, fiind dată de finisajul gri stelar (care se extinde și la maus, tastatură și trackpad) și de prezența câtorva ventilatoare noi.

La interior, însă, lucrurile stau cu totul diferit. Noul iMac acceptă procesoare Intel Xeon cu până la 18 nuclee, plăci video AMD Vega 56 sau 64 cu până la 16 GB de memorie HBM2, până la 4 TB de stocare SSD și până la 128 GB de RAM ECC DDR4 la 2666MHz. De asemenea, el vine cu un chipset Apple T2 (pentru funcționalitatea Hey Siri, securitate sporită și nu doar), 4 porturi Thunderbolt 3, patru porturi USB-A 4.0, un port 10 Gb Ethernet, un slot card SDXC, un jack de 3,5mm pentru căști și o surpriză neplăcută pentru utilizatori – imposibilitatea de a fi desfăcut pentru a face upgrade unor componente precum RAM (așa cum se poate, de exemplu, la celelalte modele de iMac cu ecran 5K).

Pentru a demonstra că iMac Pro este un computer extrem de potent, Apple l-a expus la Final Cut Pro X Creative Summit în octombrie, iar acum l-a oferit unor bloggeri,  dezvoltatori și youtuberilor MKBHD și Jonathan Morrison pentru a-l testa și prezenta tuturor urmăritorilor lor. Încorporate mai jos, videoclipurile celor doi ne prezintă impresionantul Mac împreună cu primele impresii ale celor doi.

Important de precizat este că Apple a oferit youtuberilor versiunea de iMac Pro cu procesor Intel Xeon cu 10 nuclee, 128GB de RAM, 2TB de stocare și AMD Pro Vega 64 16GB. Potrivit testelor făcute de ei, procesorul cu 10 nuclee înregistrează un impresionant scor de 37.417 puncte în testul Geekbench multi-core, fiind practic cu 45% mai rapid decât cel mai puternic Mac Pro (al cărui scor obținut în același program este de 25.747 puncte).

Un alt aspect important care reiese din videoclipurile celor doi este că iMac Pro vine în pachet cu un cablu Lightning (pentru încărcarea tastaturii, mausului și trackpadului) de culoare neagră. Apple nu comercializează și nu a comercializat vreodată un astfel de cablu care este negru până și la nivelul plasticului dimprejurul conectorilor.

Sursa foto: Marques Brownlee

Înainte de a încheia trebuie să precizez încă două lucruri referitoare la lansarea iMac Pro:

  1. În România, pagina de prezentare a iMac Pro nu a fost actualizată, drept pentru care și la această oră anunță că noul computer va fi „disponibil în decembrie.” Mai mult decât atât, niciun retailer autorizat Apple de la noi din țară nu listează iMac Pro în oferta proprie. De aceea, nu putem spune cu certitudine dacă iMac Pro va fi sau nu lansat pe 14 decembrie și în România sau dacă va fi disponibil abia la începutul anului viitor.
  2. În țările unde va fi lansat săptămâna aceasta, iMac Pro va fi disponibil numai în versiunile cu procesoare Intel Xeon cu 8 și 10 nuclee. Versiunile cu procesoare Intel Xeon cu 14 și 18 nuclee vor fi lansate la începutul anului viitor, potrivit lui Marques Brownlee.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.