Apple a lansat miecruri dimineață noi actualizări de firmware pentru stațiile de bază (routerele) Wi-Fi AirPort ExpressExtreme și Time Capsule. Având numerele de versiuni 7.6.9 și 7.7.9, noile actualizări sunt disponibile pentru mai multe dintre stațiile de bază Apple și vin să înlăture câteva breșe de securitate.

Deși în cadrul notițelor lansării nu specifică prezența unor eventuale îmbunătățiri în noile actualizări, Apple a publicat două documente de asistență unde confirmă că firmware-urile 7.7.9 și 7.6.9 corectează câteva breșe de securitate.

Potrivit companiei americane, noile actualizări vin, în primul rând, să înlăture două vulnerabilități Wi-Fi care ar fi permis KRACK (Key Reinstallation Attacks).

În cazul în care nu (mai) știți, KRACK este un tip de atac care afectează și a afectat foarte multe dintre dispozitivele și rețelele Wi-Fi moderne. Prin acesta, infractorii cibernetici exploatează slăbiciuni din protocolul WPA2 cu scopul de a decripta traficul de rețea pentru a vedea datele cardurilor de credit, numele de utilizatori, parolele, fotografiile și alte informații sensibile pe care utilizatorii le transmit prin intermediul rețelelor Wi-Fi. Până la ora actuală, Apple a înlăturat vulnerabilitățile KRACK de pe multe dintre dispozitivele sale, stațiile de bază AirPort rămânând printre puținele neprotejate în fața unor eventuale atacuri.

Alături de cele două vulnerabilități asociate cu KRACK, Apple a mai înlăturat, prin actualizarea 7.7.9, și o problemă de securitate care ar fi permis unui infractor cibernetic să execute cod arbitrar asupra cipului Wi-Fi al dispozitivelor AirPort Extreme și AirPort Time Capsule cu 802.11ac.

Așadar, ținând cont de faptul că înlătură grave probleme de securitate, actualizările la cel mai recent firmware de AirPort le sunt recomandate tuturor utilizatoriilor care folosesc stațiile de bază eligibile. Versiunea 7.7.9 va putea fi descărcată și instalată pe ultimele modele de stații AirPort Extreme și AirPort Time Capsule (802.11ac), în timp ce versiunea 7.6.9 poate fi descărcată și instalată pe modelele precedente (802.11n) de AirPort Extreme și AirPort Time Capsule, precum și pe cel mai recent AirPort Express.

Pentru a realiza actualizările va trebui să folosești utilitarul AirPort pentru macOS (preinstalat), Windows (descarcă de aici), iPhone sau iPad (descarcă de aici). Odată ce ai deschis această aplicație, va trebui să selectezi stația de bază, apoi să apeși pe Actualizează (notă: în timpul procesului de actualizare, dispozitivul AirPort și serviciile sale vor fi indisponibile).

Cele două actualizări lansate de către Apple acum la sfârșit de an pentru AirPort Extreme, Time Capsule și Express sosesc la un an luni distanță de actualizarea precedentă. Conform unor zvonuri apărute mai demult, Apple ar fi sistat procesul de dezvoltare a stațiilor de bază AirPort, deci nu va mai lansa modele noi. Cu toate acestea, compania americană va mai continua să actualizeze routerele existente pentru a rezolva eventualele probleme de funcționare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.