iMac Pro a fost prezentat. Așa arată cel mai puternic Mac de până acum

Procesoare cu până la 18 nuclee, plăci video cu putere de calcul de până la 22 teraflopi, stocare ultrarapidă și I/O avansat - pe scurt, iMac Pro.

0
1877

Odată cu iMac 2017, Apple a previzualizat la WWDC 2017 și iMac Pro – o gamă complet nouă de computere all-in-one creată pentru utilizatorii profesioniști care au nevoie de foarte multă putere.

Păstrând designul unibody emblematic, dimensiunile și afișajul Retina 5K al iMac de 27 inchi, noul iMac Pro vine cu procesoare Intel Xeon cu până la 18 nuclee, I/O avansat și performanță grafică de până la 22 teraflopi, fiind astfel cel mai rapid Mac creat vreodată. Performanțele incredibile furnizate de hardware-ul său impresionant fac din noul all-in-one de la Apple un computer ideal pentru editarea foto/video avansată, crearea de conținut VR și randarea în timp real.

Suntem încântați să oferim dezvoltatorilor și clienților o privire pe furiș la iMac Pro. Acesta va fi cel mai rapid și mai puternic Mac de până acum, aducând pentru prima dată computerizare din clasa stațiilor de lucru pe iMac. Am refăcut întregul sistem și proiectat o nouă arhitectură termică pentru a împacheta performanța extraordinară într-o carcasă iMac elegantă și silențioasă pe care clienții noștri o iubesc – iMac Pro este un pas imens în față și nu a mai fost nimic ca el.

Performanțe impresionante într-o carcasă clasică de iMac

Având noua generație de procesoare Intel Xeon cu până la 18 nuclee, o nouă arhitectură flash și un nou design termic (cu o capacitate de răcire cu până la 80% mai mare), iMac Pro a fost creat pentru a face față și celor mai solicitante fluxuri de lucru. Chiar și așa, însă, el păstrează aspectul și dimensiunile iMac 27 inchi.

De fapt, din punct de vedere estetic, iMac Pro se deosebește de toate celelalte iMac-uri cu ecran Retina 5K doar prin finisajul gri stelar, noile porturi și o fantă în zona inferioară a carcasei (pentru sistemul de răcire).

Afișajul noului iMac Pro este cel mai avansat afișaj pus vreodată de Apple pe un iMac. El are o luminozitate de 500 niți, 14,7 milioane de culori, acceptă varietatea largă a gamei cromatice P3 și afișează la 1 miliard de culori.

Procesor

Standard, iMac Pro va veni cu un procesor Intel Xeon de ultimă generație cu 8 nuclee. Dar, ca să nu fie nimeni nemulțumit de performanțele sale, Apple va oferi posibilitatea de a face upgrade la procesoare cu 10 sau chiar 18 nuclee, care vor oferi Turbo Boost de până la 4,5GHz și până la 42MB de memorie partajată.

Placă video AMD Radeon Pro Vega

iMac Pro vine cu Radeon Pro Vega – cea mai avansată placă video introdusă vreodată într-un Mac. Aceasta oferă până la 22 teraflopi putere de calcul, până la 16GB memorie cu lărgime mare de bandă (HBM2) și bandă de memorie de 400GB/s.

Apple susține că noile plăci video Radeon Pro Vega 56 și Radeon Pro Vega 64 vor oferi, așadar, utilizatorilor de iMac Pro putere suficient de mare pentru randare 3D în timp real, realitate virtuală la o rată de cadre mare și învățare automată.

Mai multă memorie ca oricând

iMac Pro acceptă o cantitate impresionantă de memorie – până la 128GB, astfel că utilizatorii vor putea vizualiza, simula și randa modele 3D uriașe, crea mai multe medii de test pentru dezvoltare, ține numeroase aplicații deschise simultan și nu numai. Evident, Apple nu este atât de generoasă încât să ofere 128GB de RAM pe toate iMac-urile Pro, ceea ce înseamnă că modelele standard vor avea doar 32GB de memorie ECC DDR4 la 2666MHz. Este bine de știut că RAM-ul este lipit, deci upgrade-ul va fi imposibil de realizat după achiziția computerului.

Stocare flash ultrarapidă

Standard, iMac Pro va veni cu un SSD de 1TB, însă utilizatorii vor putea alege să facă upgrade la SSD-uri de 2TB sau 4TB pentru a putea lucra la proiecte 4K și HD, indiferent de codec. Cât despre rata de transfer a SSD-urilor, aceasta este de 3GB/s, fiind suficient de mare pentru a face ca fișierele imense și aplicațiile pro să se lanseze cât ai zice pește.

Porturi

Citind cele de mai sus, probabil că vă așteptați deja ca iMac Pro să aibă numeroase porturi de mare viteză. Și nu vă înșelați absolut deloc.

Noul all-in-one include nu mai puțin de 4porturi USB-C / Thunderbolt 3, care susțin până la două monitoare 5K (sau 44 milioane de pixeli) și oferă un transfer de date la 40Gb/s. De asemenea, iMac Pro mai are patru porturi USB-A, un slot de card SDXC, un jack de 3,5mm pentru căști și un port la care nimeni nu se aștepta în 2017 – Ethernet. Acesta din urmă este impresionant întrucât oferă o viteză de transfer a datelor de până la 10Gb/s și acceptă tehnologia Nbase-T pentru viteze suplimentare de 1Gb, 2,5Gb și 5Gb.

De asemenea, iMac Pro are patru microfoane, o cameră FaceTime Full HD (1080p) și difuzoare complet noi, care oferă mai mult bas și un volum foarte puternic.

Accesorii

Fiindcă iMac Pro este disponibil pe gri stelar, Apple a făcut ca accesoriile cu care acesta vine în cutie să fie disponibile în aceeași culoare. Astfel, utilizatorii care vor cumpăra iMac Pro vor beneficia de Magic Keyboard cu tastatură numerică și Magic Mouse 2 sau Magic Trackpad 2 pe gri stelar. Niciunul dintre aceste accesorii nu vor fi comercializate separat.

iMac Pro Lansare

Apple intenționează să lanseze noul iMac Pro în luna decembrie a acestui an. Prețul de pornire… Sunteți siguri? OK, 4.999$. Nu vrem să ne gândim cât costă modelul upgradat la maximum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.