Apple a prezentat luni seară, în cadrul evenimentului de deschidere a WWDC 2017, un App Store complet nou, care a fost refăcut de la 0 pentru a face descoperirea aplicațiilor și jocurilor mai simplă ca oricând.

Disponibil pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch începând cu iOS 11, noul App Store este plin cu povești și articole originale, conține o filă Astăzi care va fi actualizată zilnic, precum și două noi file: Jocuri și Aplicații. Poveștile captivante, interviurile detaliate, sfaturile folositoare și colecțiile de aplicații și jocuri pe care oricine trebuie să le aibă scot în evidență o perspectivă unică a Apple și o dorință aprigă de a informa, ajuta și inspira clienții zi de zi.

Anunțul privind introducerea noului App Store vine la nici o săptămână de când Apple a anunțat că a plătit dezvoltatorilor peste 70 de miliarde de dolari de la lansarea magazinului și până în prezent. În cadrul conferinței de pe 5 iunie, însă, Apple a adăugat că utilizatorii de iPhone și iPad au descărcat peste 180 de miliarde de aplicații și jocuri până acum (cifră care nu include redescărcările și actualizările), făcând din App Store cea mai „vibrantă” piață software din lume.

Împreună cu, comunitatea noastră incredibilă de dezvoltatori, am făcut App Store cea mai bună platformă de aplicații din lume, peste 500 de milioane de clienți unici vizitând-o în fiecare săptămână. Acum am luat tot ce am învățat de la App Store de-a lungul ultimilor nouă ani și am pus într-un design nou splendid. Fiecare element al noului App Store este mai bogat, mai frumos și mai atractiv – Phil Schiller, șeful departamentului de marketing din cadrul Apple.

App Store Astăzi

La noul App Store totul începe cu fila Astăzi – un loc despre jocuri, aplicații și cultura aplicațiilor pe care Apple vrea ca utilizatorii să îl acceseze zilnic. Prin articole și interviuri pline de ilustrații și videoclipuri inedite, echipa editorială a App Store din întreaga lume va prezenta poveștile din spatele aplicațiilor și jocurilor care schimbă felul în care noi trăim.

Potrivit companiei Apple, Astăzi va include o prezentare a premierelor exclusive de pe App Store, informații despre cele mai noi lansări, o trecere în revistă a celor mai populare titluri ale tuturor timpurilor, precum și recomandări și ghiduri cum să menite să ajute clienții să folosească aplicațiile la potențialul lor maxim.

App Store Jocuri și Aplicații

Jocuri este de departe cea mai populară categorie de aplicații de pe App Store, motiv pentru care Apple a introdus în noul magazin o filă dedicată ei. Aceasta va include recomandări de jocuri proaspăt lansate și actualizate, videoclipuri atractive, topuri doar pentru jocuri și colecții alese cu atenție de către angajații Apple. Cu alte cuvinte, din iOS 11 va fi mai simplu ca oricând să navighezi prin colecția de jumătate de milion de jocuri disponibile și să găsești jocul/jocurile perfecte pentru tine, indiferent de preferințele pe care le ai.

Celelalte categorii de aplicații se vor găsi sub fila Aplicații, care va aduce la lumină acele aplicații pe care utilizatorii le folosesc, de care au nevoie sau care le fac viața mai ușoară zi de zi. De la fotografie, la finanțe, de la cumpărături la rețele sociale, etc. – totul este aici. Și, aidoma Jocuri, fila Aplicații va include recomandări, videoclipuri și colecții alese manual din cele 24 de categorii, precum și un clasament al celor mai descărcate aplicații gratuite și plătite.

App Store Actualizări și Căutare

Fila Actualizări le va permite utilizatorilor de dispozitive iPhone, iPad și iPod touch cu iOS 11 să vadă rapid ce s-a schimbat în aplicațiile și jocurile lor favorite, odată cu cea mai recentă actualizare. De asemenea, la fel ca și până acum, ea va include atât butoane individuale de actualizare, cât și un buton de actualizare a tuturor aplicațiilor.

În ceea ce privește fila Căutare, aceasta a fost îmbunătățită pentru a include conținutul editorial găsit în Astăzi, Jocuri și Aplicații. Astfel, atunci când vei căuta pe App Store după nume, categorie, dezvoltator sau subiect, vei găsi nu doar rezultate relevante pentru căutarea ta, ci și articole, colecții și sugestii de achiziții din aplicații.

App Store Paginile de Prezentare a Aplicațiilor

Casa fiecărei aplicații din magazin este pagina sa de produs, motiv pentru care Apple nu putea să treacă cu vederea aceste pagini. Noul App Store oferă o experiență cu totul nouă pentru paginile de prezentare a aplicațiilor, permițând dezvoltatorilor să își promoveze aplicațiile cu conținut mai atractiv și scoțând în față cele mai importante informații, astfel încât să ajute utilizatorii să ia decizia de descărcare.

Începând cu iOS 11, dezvoltatorii vor putea trimite până la trei videoclipuri cu previzualizări de aplicație și cinci capturi de ecran, care pot fi localizate astfel încât utilizatorii să vadă imagini relevante pentru țara în care se află.

În plus, paginile de prezentare a aplicațiilor vor avea acolade care evidenția Alegerile Editorilor, poziția în clasament, achizițiile din aplicație și evaluările clienților.

App Store Achiziții din Aplicație

Apple vrea să convingă utilizatorii să plătească și după ce au descărcat/cumpărat o aplicație, motiv pentru care noul App Store face mult mai ușor de descoperit achizițiile din aplicație. Acestea vor apărea pe pagina de produs și în rezultatele de căutare, putând fi, de asemenea, evidențiate și de către editori în secțiunile Astăzi, Jocuri și Aplicații.

Mai mult decât atât, utilizatorii vor putea să înceapă achizițiile din aplicații de pe App Store. În această situație, ei vor fi direcționați către aplicația sau jocul dezvoltatorului pentru a finaliza tranzacția.

App Store Disponibilitate

După cum am menționat și mai sus, noul App Store va fi introdus în iOS 11. Prin urmare, publicul larg nu îl va putea accesa decât în toamnă (cu excepția utilizatorilor care vor instala versiunea beta publică de iOS 11). Dezvoltatorii de aplicații, în schimb, pot experimenta deja noul App Store prin descărcarea și instalarea iOS 11 beta 1.

App Store Bonus

Videoclipul de mai sus a fost redat la începutul conferinței Apple de pe 5 iunie și ne arată cum ar fi lumea dacă ar dispărea complet aplicațiile.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.