Apple a anunțat actualizări pentru întreaga gamă MacBook în cadrul evenimentului media de pe 5 iunie, unde au mai fost prezentate, printre altele, și macOS High Sierra, gama 2017 de iMac și iMac Pro.

MacBook cu ecran Retina de 12 inchi

MacBook 2017 are procesoare Intel din generația a 7-a (Kaby Lake), stocare mai rapidă și acceptă mai multă memorie. În rest, noul laptop cu ecran de 12 inchi este identic cu modelul de precedent.

Standard, MacBook 2017 vine în două versiuni care, la fel ca și până acum, se deosebesc prin modelele de procesoare integrate, stocare și preț. Prima versiune are un procesor dual-core Intel Core m3 tactat la 1,2GHz, cu 4MB de memorie L3 partajată, care poate face Turbo Boost până la 3,0GHz. Cea de-a doua versiune, în schimb, are un Intel Core i5, tot dual-core, care este tactat la 1,3GHz și poate face Turbo Boost până la 3,2GHz. Ambele versiuni pot fi upgradate la un procesor dual-core Intel Core i7 tactat la 1,4GHZ, care poate face Turbo Boost până la 3,6GHz.

Pe partea de RAM, deși continuă să vină standard cu 8GB de memorie integrată LPDDR3 la 1866MHz, MacBook 2017 oferă pentru prima dată posibilitatea de a face upgrade la 16GB de RAM pentru performanțe sporite la utilizarea de aplicații multiple, accesarea mai multor file în browser, etc.

În fine, cea mai nouă gamă de MacBook vine și cu SSD-uri mai rapide cu 50% decât modelele precedente, însă nu și mai mari. Drept urmare, prima versiune de MacBook continuă să aibă stocare flash integrată tip PCIe de 256GB, iar cea de-a doua un SSD PCIe de 512GB.

Ambele versiuni noi de MacBook au fost lansate deja în magazinele companiei Apple din întreaga lume și au prețuri de pornire de 1.499€, respectiv 1.799€ (la fel ca și până acum).

MacBook Pro

Lansată abia anul trecut în octombrie, cea mai nouă gamă de MacBook Pro a fost deja actualizată de către Apple cu noile procesoare Intel Kaby Lake mai eficiente și rapide, stocare îmbunătățită și noi plăci video integrate.

MacBook Pro continuă să fie disponibil în trei modele – 13 inchi fără Touch Bar, 13 inchi cu Touch Bar și patru porturi USB-C, și 15 inchi cu Touch Bar și patru porturi USB-C. Primul model vine standard cu un procesor dual-core Intel Core i5 tactat la 2,3GHz, 64MB de eDRAM și Turbo Boost de până la 3,6GHz și poate fi upgradat cu un procesor Intel Core i7 tactat la 2,5GHz, cu Turbo Boost de până la 4,0GHz. Cel de-al doilea, în schimb, vine standard cu un procesor dual-core Intel Core i5 tactat la 3,1GHz, 64MB de eDRAM și Turbo Boost de până la 3,5GHz și poate fi upgradat cu un procesor Intel Core i7 tactat la 3,5GHz, cu Turbo Boost de până la 4,0GHz. În fine, modelul cu ecran de 15 inchi vine în versiuni care au standard procesoare quad-core Intel Core i7 tactate la 2,8GHz, respectiv 3,9GHz, 6MB și 8MB de memorie L3 partajată și acceptă Turbo Boost de până la 3,8GHz, respectiv 3,9GHz; pot fi upgradate la un Intel Core i7 de 3,1GHz, cu 8MB de memorie L3 partajată și până la 4,1GHz prin Turbo Boost.

În privința stocării, deși toate versiunile disponibile continuă să aibă aceeași capacitate și opțiuni de upgrade, Apple a anunțat că a introdus SSD-uri PCie cu 50% mai rapide.

Pe partea de grafică, Intel Iris Plus Graphics 640 este integrat în unicul model de MacBook fără Touch Bar, în timp ce Intel Iris Plus Graphics 650 este integrat în modelul care are atât Touch Bar, cât și patru porturi Thunderbolt 3. Surprize sunt și la MacBook Pro de 15 inchi, care are acum o placă video integrată Intel HD Graphics 630 și o placă video dedicată Radeon Pro 555 cu 2GB de memorie GDDR5 și comutare grafică automată sau, în funcție de versiune, o placă video Radeon Pro 560 cu 4GB de memorie GDDR5 și comutare grafică automată.

În rest, MacBook Pro 2017 este la fel ca și modelul de la sfârșitul anului trecut, fiind comercializat la aceleași prețuri (1.499€/1.749€ – modelul fără Touch Bar, 1.999€/2.249€ – modelul de 13 inchi cu Touch Bar, și 2.799€/3.299€ – modelul de 15 inchi cu Touch Bar).

MacBook Air

Într-un moment în care părea dat uitării de către Apple, MacBook Air a primit și el o foarte mică actualizare. Mai precis, versiunea de 13 inchi ce a fost actualizată ultima dată în 2015 are de acum un procesor dual-core Intel Core i5 din generația a 5-a ce este tactat la 1,8GHz, are 3MB de memorie L3 partajată și poate face Turbo Boost până la 2,9GHz. Mai mult decât atât, Apple le oferă utilizatorilor posibilitatea de a face upgrade procesorului din MacBook Air la un Intel Core i7, dual-core, de 2,2GHz, cu 4MB de memorie L3 partajată, și Turbo Boost de până la 3,2GHz.

În rest, MacBook Air a rămas neschimbat atât la exterior, cât și la interior.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.