Odată cu noua gamă de iMac și iMac Pro, Apple a lansat pe 5 iunie și o Magic Keyboard fără fir cu tastatură numerică. Disponibilă în magazinul companiei americane la prețul de 149€, noua tastatură Magică înlocuiește versiunea cu fir pe care Apple a introdus-o în urmă cu mai mulți ani.

Noul Magic Keyboard cu tastatură numerică este practic o combinație între Magic Keyboard 2 și Magic Keyboard cu fir. Ea a împrumutat de la Magic Keyboard 2 tastele mai late și stabile (grație mecanismului fluture), tehnologia wireless și profilul subțire, iar de la vechiul Magic Keyboard cu fir a împrumutat formatul mare care conține o tastatură numerică, taste săgeată întregi și o serie de taste pentru navigarea prin documente, pe care le-a adaptat la designul celorlalte taste.

Aidoma Magic Keyboard 2, noua tastatură numerică are o baterie reîncărcabilă cu autonomie de o lună și se încarcă printr-un port Lightning.

Pentru a folosi Magic Keyboard cu tastatură numerică, utilizatorii trebuie să aibă un Mac cu macOS 10.12.4 sau ulterior ori un dispozitiv iPhone sau iPad cu iOS 10.3 sau o versiune ulterioară instalată. Asocierea se face prin meniul Bluetooth, atât pe Mac, cât și pe iOS.

Deocamdată nu se știe când va fi lansată noua tastatură și în România.

O versiune neagră a noii tastaturi wireless de la Apple va fi comercializată numai împreună cu noul iMac Pro.

- Reclamă -