ios 11.2.5

iOS 11.2.5 beta 1 a fost lansat joi dimineață pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune a sistemului de operare sosește la aproape două săptămâni distanță de versiunea finală a iOS 11.2 și la doar câteva ore distanță față de iOS 11.2.1.

Potrivit Apple, iOS 11.2.5 beta 1 include corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile.

Până la ora actuală nu se știe dacă această actualizare va veni cu caracteristici noi (cum ar fi funcționalitățile care trebuiau să apară în iOS 11.0, dar au fost amânate: AirPlay 2 și/sau Mesaje pe Cloud), însă numărul de versiune 11.x.x ne sugerează faptul că iOS 11.2.5 se va axa în principal pe îmbunătățirea performanțelor și pe corectarea unor de erori și probleme de securitate.

Totuși, în situația în care iOS 11.2.5 beta 1 va aduce funcționalități noi ori schimbări importante, noi vă vom anunța puțin mai jos în cadrul acestui articol.


Numărul de versiune al acestei actualizări de iOS, 11.2.5, este unul destul de neobișnuit, dat fiind mai ales faptul că actuala versiune publică de iOS este 11.2.1 și nu se mai testează nicio actualizare care să aibă un număr cuprins între acestea. În atari condiții, prezumăm că Apple ar intenționa ca până la lansarea versiunii finale de iOS 11.2.5 să mai lanseze câteva actualizări minore de iOS, iar această actualizare să fie una dintre ultimele aduse iOS 11 (se poate chiar ca anul acesta să nu avem iOS x.3.x, așa cum am avut în ultimii ani).


iOS 11.2.5 beta 1 are numărul de build 15D5037e. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator din Configurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 1 a iOS 11.2.5 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta până mâine.

La fel ca și versiunile precedente, iOS 11.2.5 este compatibil cu toate dispozitivele care pot face upgrade la iOS 11, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Data de lansare a versiunii publice a iOS 11.2.5 nu a fost dezvăluită până la această oră, însă ne așteptăm ca ea să fie disponibilă la începutul anului viitor.

iOS 11.2.5 succede iOS 11.2.1, o actualizare care a venit cu câteva corecturi. Mai multe informații despre iOS 11.2.1 sunt disponibile aici.

Apple a mai lansat în această seară și tvOS 11.2.5 beta 1 și watchOS 4.2.2 beta 1.

iOS 11.2.5 beta 1 Noutăți

  • Animații: Anumite animații au fost scurtate, dându-se astfel impresia că dispozitivele mai noi se mișcă ceva mai bine decât în versiunile precedente.
  • Widget Muzică – Apple a actualizat widgetul aplicației Muzică (din centrul de control), noua interfață permițându-ne să controlăm redarea pe toate dispozitivele AirPlay din apropriere. Prin această modificare, prezentă și în primele build-uri ale iOS 11.2, Apple ne face din nou să sperăm că iOS 11.2.5 va fi în sfârșit actualizarea care va introduce AirPlay 2 pe iPhone, iPod touch și iPad (anunțată odată cu iOS 11, această specificație le va permite utilizatorilor să redea muzica simultan pe mai multe dispozitive AirPlay selectate, controlând totodată volumul la care este redată pe fiecare dintre aceste aparate).

iOS 11.2.5 beta 1 Notițele lansării

Notes and Known Issues

ARKit

Known Issues

  • Continuing from a breakpoint while debugging an ARSession may result in VIO breaking. Any visual objects placed in the world/anchor are not visible. (31561202)

Foundation

Known Issues

  • Clients of NSURLSessionStreamTask that use a non-secure connection fail to connect when an error occurs during PAC file evaluation and the system is configured for either Web Proxy Auto Discovery (WPAD) or Proxy Automatic Configuration (PAC). A PAC evaluation failure can occur when the PAC file contains invalid JavaScript or the HTTP host serving the PAC file is unreachable. (33609198)
  • Workaround: Use startSecureConnection to establish a secure connection.

Vision

Known Issues

  • Facial landmarks identified by the Vision framework may flicker in temporal use cases such as video. (32406440)

Xcode

Known Issues

  • Debugging a disabled Messages extension may cause Messages to crash. (33657938)
  • Workaround: Before starting the debug session, enable the extension by tapping the More (…) button to show the list of apps, then tapping the Edit button, and then tapping the switch to turn on the extension.
  • After a simulated iOS device starts up, it’s not possible to pull down the Lock screen. (33274699)
  • Workaround: Lock and unlock the simulated device and then reopen Home screen.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11.2.5 beta 1 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus menționate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.