Continuând tradiția, compania Apple a publicat joi dimineață tradiționalele secțiuni „Best Of” în care prezintă cele mai bune aplicații și jocuri pentru iPhone, iPad, Mac și Apple TV disponibile pe App Store, precum și cel mai bun conținut disponibil în Apple Music, iTunes Store și iBooks Store.

Pentru România, „Best Of 2017” este disponibil numai pentru App Store și Apple Music, aplicațiile, jocurile și melodiile selectate de compania Apple drept „cele mai bune / descărcate / ascultate” din acest an fiind promovate în pagina Astăzi a App Store și în secțiunea Explorați a aplicației Muzică.

Cele mai bune aplicații și jocuri din 2017

Apple listează cea mai bună aplicație și cel mai bun joc al anului curent pentru trei dintre sistemele sale de operare – iOS, macOS și tvOS -, un clasament pentru watchOS lipsind anul acesta.

Așadar, în cele ce urmează veți putea vedea toate aplicațiile selectate de Apple și le veți putea accesa urmând linkurile încorporate în sintagma „Descarcă acum”.

iOS: iPhone

Aplicația anului

  • Enlight Videoleap (editor video pentru iPhone și iPad) – Gratis – Descarcă acum

*Dintr-un motiv sau altul, articolul Apple de prezentare a acestei aplicații este listat în limba chineză pe App Store România…

Jocul anului

  • Splitter Critters (câștigător al Premiului Apple pentru Design în 2017; disponibil atât pentru iPhone, cât și pentru iPad) – 14,99 lei – Cumpără acum

iOS: iPad

Aplicația anului

  • Affinity Photo (instrument avansat de editare foto disponibil exclusiv pentru iPad) – 49,99 lei – Cumpără acum

Jocul anului

  • Hidden Folks (disponibil atât pentru iPad, cât și pentru iPhone și chiar Apple TV) – 19,99 lei – Cumpără acum

macOS

Aplicația anului

Jocul anului

  • The Witness (un joc care oferă peste 500 de puzzle-uri) – 199,99 lei – Cumpără acum

Trendurile anului și abțibildurile favorite ale Apple

Alături de cele mai bune aplicații și jocuri, versiunea pentru iOS a App Store promovează și 4 dintre trendurile anului curent:

  • Găsirea unei noi realități cu ajutorul aplicațiilor de AR precum IKEA PLACE, magicplan și SkyGuide
  • Competiția în timp real: Apple susține că anul acesta s-a remarcat o cerere foarte mare în categoria jocurilor multiplayer. Câteva exemple de astfel de jocuri sunt Stare Wars: Force Arena și The Elder Scrolls: Legends
  • Atenție: Potrivit Apple, și aplicațiile de meditare și relaxare au fost în trndurile acestui an. Dintre titlurile disponibile, remarcăm: PAUSE și Memorado Brain Training Games
  • Artă: Aplicațiile care îți permit să desenezi de pe iPhone și, mai ales, iPad s-au bucurat de atenție sporită anul acesta, popularitatea unor titluri precum Bloom – Coloring Book sau Tayasui Sketches crescând semnificativ.

În plus, utilizatorii de iOS și iMessage trebuie să știe că Apple a inclus și o listă cu abțibildurile favorite ale angajaților săi. Printre acestea se numără:

Din păcate, nici anul acesta Apple nu a inclus nici pe iOS App Store și nici pe macOS App Store România listele cu cele mai descărcate aplicații și jocuri, gratis și cu plată, așa cum a făcut-o în țări precum SUA, Germania și nu numai.

Cele mai ascultate melodii și albume din Apple Music

Conform companiei Apple, cea mai ascultată melodie de pe Apple Music din 2017, în România, a fost Shape of You a lui Ed Sheeran. Mai mult decât atât, același artist se bucură să aibă și cel mai ascultat album din 2017 – Divide.

Alte albume care au rupt clasamentele Apple Music sunt Starboy a lui The Weekend, Evolve a celor de la Imagine Dragons, Human a lui Rag’n’Bone Man, Memories… Do Not Open a celor de la The Chainsmokers și DAMN. a lui Kendrick Lamar.

Cele mai populare melodii de pe Apple Music din 2017 sunt listate de Apple în lista de redare Top Songs of 2017 pe care o poți asculta de aici.


În alte țări, Apple a adăugat secțiuni Best Of și pentru iBooks Store și iTunes Store, promovând cele mai populare cărți, podcasturi, melodii, filme și seriale din acest an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.