Apple a anunțat rezultatele financiare pentru T3 2017 – cifra de afaceri și vânzările de iPhone, iPad și Mac înregistrează noi creșteri anuale

0
1098

Respectându-și promisiunea făcută luna trecută, Apple a emis joi seară un comunicat de presă în care prezintă rezultatele financiare pe trimestrul 3 al anului 2017 (trimestrul 4 al anului fiscal 2017, în SUA). Noua raportare oficială a companiei californiene arată că trendul ascendent început în primul trimestru al anului curent a continuat și în perioada iulie-septembrie.

Potrivit companiei americane, cifra de afaceri înregistrată în T3 2017 a fost de 52,6 miliarde de dolari, ea fiind cu 5,7 miliarde $ (12%) mai mare decât cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2017 (46,9 miliarde de dolari). Din cele 52,6 miliarde de dolari încasate de Apple, 62% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de gigantul californian în perioada iulie-septembrie a fost de 10,7 miliarde de dolari, sau 2,07$ pe acțiune, fiind mai mare decât profitul de 9 miliarde de dolari, sau 1,67$ pe acțiune, raportat în același trimestru al anului trecut.

Lucrurile stau destul de roz și în privința vânzărilor de produse. Apple raportează că în T3 2017 s-au vândut 46,7 milioane de iPhone-uri, 10,3 milioane de iPad-uri și 5,4 milioane de Mac-uri. În aceeași perioadă a anului trecut, compania din Cupertino comercializa 45,5 milioane de dispozitive iPhone, 9,2 milioane de tablete iPad și 4,8 milioane de Mac-uri.

Suntem bucuroși să raportăm o încheiere viguroasă a grozavului an fiscal 2017, cu o cifră de afaceri record în al patrulea trimestru (n.r. trimestrul 3, în România), o creștere anuală pentru toate categoriile noastre de produse, și cel mai bun trimestru din istorie pentru Servicii. Cu alăturarea a noi produse fantastice precum iPhone 8 și iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 și Apple TV 4K, așteptăm cu nerăbdare un sezon de Sărbători grozav, iar cu lansarea iPhone X, care este în curs de desfășurare chiar acum, nu putem fi mai bucuroși că începem să livrăm viziunea noastră asupra viitorului cu acest dispozitiv superb.

Alături de cele mai sus menționate, Apple a mai anunțat în această seară că, în T3 2017, a returnat către investitori, sub formă de răscumpărări de acțiuni și dividende, 11 miliarde de dolari. De asemenea, compania americană a anunțat că fluxul de numerar operațional generat trimestrul trecut a fost de 15,7 miliarde de dolari.

Având în vedere rezultatele înregistrate, Consiliul Director al Apple a decis ca până pe 16 noiembrie să fie plătite dividende de 0,63$ pentru fiecare acțiune.

Compania din Cupertino se așteaptă ca în trimestrul fiscal curent (perioada octombrie-decembrie) să aibă încasări cuprinse între 84 de miliarde de dolari și 87 miliarde de dolari, o marjă brută cuprinsă între 38 și 38,5 de procente, costuri de operațiuni cuprinse între 7,65 miliarde $ și 7,75 miliarde $ și alte cheltuieli sau încasări de 600 milioane de $.

Așadar, Apple a avut un trimestru trei mai bun decât în 2016, dar în continuare ceva mai slab decât în 2015, atât în privința vânzărilor de iPhone și Mac, cât și în privința profitului.

Vă reamintim că în perioada iulie-septembrie au fost puse în vânzare iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 și Apple TV 4K. Pe lângă acestea, la creșterea anuală a vânzărilor de produse au contribuit parțial și noile modele de iPad și Mac pe care Apple le-a prezentat la începutul lunii iunie.

Începand cu ora 23:00 veți putea asculta în direct (de aici) teleconferința Apple în cadrul căreia vor fi discutate aceste rezultate financiare și vor fi prezentate alte realizări ale companiei de către directorul general, Tim Cook, și de către directorul economic, Luca Maesri. Mâine dimineață vom prezenta cele mai importante informații discutate în cadrul teleconferinței.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.