Apple a confirmat indirect denumirile tuturor modelelor de iPhone pe care le va lansa astăzi

0
1218

iOS 11 Golden Master a apărut pe Internet la finele săptămânii trecute, dezvăluind o grămadă de detalii despre viitoarea generație de iPhone, Apple Watch Series 3 și chiar o caracteristică nouă intitulată „Animoji”. „Săpând” mai adânc în fișierele acestei actualizări, dezvoltatorul Steve Troughton-Smith a descoperit recent și ceea ce par să fie denumirile atribuite oficial tuturor celor trei modele de iPhone pe care Apple le va prezenta în această seară.

Potrivit dezvoltatorului de aplicații, noile smartphone-uri Apple vor fi denumite astfel: iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Primele două denumiri vor fi atribuite succesorilor iPhone 7 și iPhone 7 Plus (care vor păstra factorul de formă, ecranele de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch și alte câteva elemente), iar cea din urmă va fi atribuită mult-așteptatului model de iPhone cu ecran OLED de 5,8 inchi, factor de formă nou și alte câteva caracteristici nemaiîntâlnite până acum la iPhone.

Până acum, cele trei modele de iPhone mai sus amintite au fost cunoscute sub denumirile „iPhone 7s,” „iPhone 7s Plus,” respectiv „iPhone 8.”

Renunțarea la denumirea cu sufixul „S” este surprinzătoare nu doar pentru faptul că anul trecut au fost lansate iPhone 7 și iPhone 7 Plus (iar, conform tradiției începute în 2009, odată cu iPhone 3Gs, modelele de anul acesta trebuiau să fie iPhone 7s, respectiv iPhone 7s Plus), dar și pentru că cele mai multe zvonuri arată că, aidoma unor veritabile modele de iPhone „S”, noile iPhone-uri cu ecrane LCD de 4,7 inchi și 5,5 inchi vor păstra designul și multe dintre caracteristicile modelelor de anul trecut.

În ceea ce privește cel de-al treilea model de iPhone ce urmează să fie introdus anul acesta pentru a celebra împlinirea a 10 ani de la lansarea primului iPhone, el a fost supranumit cel mai adesea „iPhone 8” datorită schimbărilor majore pe care le aduce. Cu toate acestea, în ultimele luni au apărut în spațiul public și alte posibile denumiri care ar putea fi atribuite lui. Printre acestea se numără și „iPhone X,” „iPhone X Edition,” „iPhone Ediție Aniversară 10 ani,” „iPhone Pro” și nu numai.

În situația în care noul iPhone cu ecran OLED se va numi într-adevăr „iPhone X,” va fi interesant să aflăm de la Apple cum se pronunță litera „X” („ics” sau „10”). De ce ar folosi Apple cifra romană cu valoare de 10? Ei bine, pentru că, după cum am spus mai sus, anul acesta s-au împlinit 10 ani de la lansarea primului iPhone, iar „iPhone X” este un model cu care Apple celebrează această aniversare, anunțând totodată un nou capitol în epoca „iPhone.”

În încheiere, trebuie totuși să menționăm că, într-un Tweet separat, Steve Troughton-Smith atenționează că există șanse ca „iPhone 8”, „iPhone 8 Plus” și „iPhone X” să nu fie în cele din urmă denumirile atribuite de Apple noilor dispozitive, ci doar niște supranume „oficiale.”

Pooooate DeviceTree minte cu privire la numele de marketing; poate nu. Dar acum. D22 crede că este iPhone X, iar asta este satisfăcător pentru mine.

Gama 2017 de iPhone va fi introdusă de către Apple în această seară, în cadrul unei conferințe unde am mai putea vedea și prezentarea Apple Watch Series 3 și a generației a 5-a de Apple TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.