Filmele din iTunes Store ar putea fi disponibile în curând în 4K și HDR

0
496

Un utilizator iTunes din Regatul Unit al Marii Britanii a descoperit că Apple a început să afișeze anumite filme de pe iTunes Store ca fiind disponibile în 4K și HDR.

Potrivit lui, filmul Passengers (2016) îi este afișat în istoricul de achiziții iTunes ca fiind de tipul „Film (4K, HDR),” în timp ce alte filme cumpărate sau închiriate de el sunt afișate ca fiind „Film (HD).” Cu toate acestea, iTunes nu i-a permis să descarce și urmărească filmul Passengers decât la rezoluția HD (720p sau 1080p).

Alți utilizatori de iTunes au publicat pe forumurile MacRumors că în istoricele lor de achiziții iTunes sunt afișate și alte filme, cum ar fi, de exemplu, Fantastic Beasts and Where to Find Them (Animale Fantastice și Unde le Poți Găsi), cu tipul „4K, HDR.” Cu toate acestea, filmul menționat anterior este descărcat la rezoluția 720p din iTunes Store.

Interesant este că, cel puțin la ora actuală, nu toate filmele sunt listate în istoricul de achiziții al utilizatorilor ca fiind disponibile în 4K, HDR. De fapt, filmele susmenționate nu apar ca fiind disponibile în 4K, HDR pentru utilizatorii din SUA, spre exemplu.

Așadar, cu toate că la ora actuală filmele de pe iTunes Store nu pot fi descărcate și vizionate decât la rezoluții SD și HD, este cât se poate de clar că Apple se pregătește să introducă în viitorul apropriat posibilitatea de a viziona filmele iTunes și la rezoluție 4K și cu HDR. Evident, până la această oră Apple nu a făcut niciun anunț în această privință, însă nu excludem posibilitatea ca suportul pentru filme 4K și HDR să fie introdus de gigantul californian odată cu generația a 5-a de Apple TV.

Vă reamintim că zvonurile apărute în ultimele luni au arătat că Apple testează un Apple TV 5 care va oferi suport pentru HDR și posibilitatea de a viziona conținut video la rezoluția 4K. Or, în atari condiții, este logic ca Apple să pregătească iTunes Store pentru capacitățile noului dispozitiv, dar și ale Mac-urilor lansate în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.