Iată primele detalii despre Apple TV 5

1
658

Apple testează în momentul de față o a cincea generație de Apple TV („Apple TV 5”) capabilă să redea conținut video la rezoluția 4K, Ultra HD, informează Bloomberg. 

Potrivit unor surse citate de jurnaliștii americani, noul Apple TV poartă numele de cod J105 și poate afișa pe televizor imagini mai clare și cu culori mai vii. Lansarea noului dispozitiv ar urma să aibă loc până la finele anului în curs.

Angajarea recentă a fostului șef de proiect pentru Amazon Fire TV, Timothy D. Twerdhal, arată, conform Bloomberg, că Apple își concentrează din nou eforturile pe micul dispozitiv capabil să se conecteze la TV.

Sosirea lui Twerdhal vine în momentul în care compania testează o nouă, a cincea generație de Apple TV, pe care ar putea să o lanseze anul acesta. Având numele de cod J105, noul dispozitiv va fi capabil de streaming la rezoluție ultra-înaltă 4K și de redarea unor culori mai vii, potrivit unor persoane familiarizate cu planurile.

În ultimele luni au lipsit cu desăvârșire informațiile cu privire la viitoarea generație de Apple TV, ultimul zvon cu privire la noul dispozitiv apărând în luna mai a anului 2016. Cea mai recentă informație face parte dintr-un articol în cadrul căruia se analizează aparenta incapacitate a companiei Apple de a ține pasul cu rivalii de la Amazon și Roku pe piața de streaming. Potrivit surselor citate de Bloomberg, inginerii Apple au fost forțați să renunțe „în repetate rânduri” la viziunea lui Steve Jobs cu privire la viitorul televiziunii.

Inițial, Apple TV a fost gândit să înlocuiască urâtele decodoare oferite de companiile de cablu și să le permită utilizatorilor să urmărească transmisiunile prin cablu ale televiziunilor. Din păcate, Apple nu a reușit să încheie acorduri cu cei mai importanți furnizori de cablu, așa că s-a văzut nevoită să își schimbe planurile.

Conform Bloomberg, echipa din Cupertino ce se ocupă de dezvoltarea Apple TV a căutat ulterior alte soluții pentru a patra generație a dispozitivului, venind inclusiv cu ideea creării unui controller, astfel încât să facă din Apple TV un concurent mai puternic în fața Xbox sau PlayStation. Această idee, spre exemplu, nu a primit aprobarea din cauză că avea să crească prețul finit al produsului, făcându-l mai puțin atractiv. Cam același lucru s-a întâmplat și când ei au venit cu ideea includerii unui chipset capabil să scoată conținut la rezoluția 4K. De aceea, Apple TV 4 a rămas mai mult un „iPhone gigantic”, compus din mai multe aplicații și un App Store.

Ăsta nu-i lucrul pentru care am semnat. Am semnat pentru revoluționar. Am primit evoluționar.

Discutând cu persoanele care au lucrat la Apple sau care cunosc planurile companiei, cei de la Bloomberg au aflat că eforturile gigantului american de a transforma Apple TV într-o platformă de streaming și distribuție pentru furnizorii de conținut au eșuat din varii motive.

Așadar, Apple a avut planuri mari cu privire la a patra generație de Apple TV, dar nu și le-a putut pune în practică. Prin acest model de Apple TV, compania americană vroia să materializeze viziunea lui Steve Jobs cu privire la viitorul televiziunii, motiv pentru care a purtat numeroase negocieri cu operatorii de cablu și creatorii de conținut, încercând chiar, la un moment dat, să intre și în lumea operatorilor. Eșuarea negocierilor, datorată inclusiv aroganței reprezentanților companiei americane, a făcut ca Apple să afirme după lansarea Apple TV 4 că viitorul televiziunii sunt aplicațiile. Din păcate, ele nu oferă experiența unitară de care utilizatorii au nevoie (fiindcă tot conținutul este împrăștiat), această problemă determinând-o recent pe Apple să vină cu aplicația TV, prin care se încearcă adresarea măcar parțială a ei. Totuși, Apple nu dă semne că a abandonat lupta de revoluționare a industriei TV și, pe lângă faptul că lucrează la un Apple TV 5, compania americană a început recent să investească în producția diferitor seriale pe care le va distribui pe Apple Music.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.