Apple nu intenționează să prezinte serviciul web TV pe bază de abonament la conferința WWDC 2015, care va avea loc săptămâna viitoare, scrie Re/code citând surse care cunosc planurile companiei americane. Se pare că gigantul american a informat directorii unor rețele de televiziune că lansarea noului serviciu va fi amânată din cauză că nu a reușit să semneze înțelegerile necesare.

Potrivit directorilor din industrie citați, serviciul de televiziune ar putea să nu fie lansat până la finele anului 2015 sau începutul anului 2016, și asta în ciuda faptului că Apple și-ar fi dorit ca el să fie lansat în toamnă, atunci când începe un nou sezon în televiziune. Problema care nu îi permite companiei să realizeze acest deziderat este cauzată de bani și noua tehnologie. Dacă în cazul banilor nu pare să poată cădea la un acord cu toate televiziunile, în cazul tehnologiei ar mai fi de lucru pentru ca emițătorii să poată furniza programele locale către serviciul Web TV pentru Apple TV. O altă problemă care stă în calea lansării la timp a noului serviciu ar fi generată de dorința companiei Apple de a semna parteneriate și cu televiziunile locale, deoarece acest lucru presupune timp destul de mult.

Zvonurile apărute până acum ne indicau că serviciul web TV al Apple va include inițial aproximativ 25 de canale, pentru care compania va percepe un abonament cuprins între 30 și 40 de dolari pe lună. Acest serviciu ar urma să fie disponibil exclusiv printr-o conexiune la Internet, deci să nu necesite și un abonement TV prin cablu.

Partea interesantă este că deși prezentarea și lansarea noului serviciu web TV al companiei Apple ar fi fost amânată, un nou Apple TV – cu App Store, Siri, un OS nou și nu numai – rămâne în cărți. Așadar, în cadrul conferinței de săptămâna viitoare compania Apple ar putea să ne prezinte generația a 4-a de Apple TV.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.