Toate modelele de iPhone lansate începând cu a doua jumătate a anului viitor urmează să aibă panouri avansate cu diode organice emițătoare de lumină (OLED), relatează Nikkei.

O sursă citată de publicația niponă susține că Apple ar fi început deja să proiecteze gama 2018 de iPhone având în gând lansarea a trei modele noi. Totuși, planurile gigantului californian sunt condiționate în mare măsură de capacitatea furnizorilor de a produce în cantități mari afișaje OLED și alte componente esențiale noilor dispozitive.

Și cum sursele din industria producătoare de echipament pentru producerea de diode organice emițătoare de lumină au avertizat Nikkei că partenerii Apple s-ar putea să fie incapabili să fabrice suficient de multe panouri OLED încât să satisfacă cererea mare a companiei americane, planurile Apple ar putea suferi schimbări pe parcurs. Citat de Nikkei, un director Sharp a declarat că Apple „probabil nu” va folosi ecrane OLED în toate iPhone-urile de anul viitor.

Ecranele OLED urmează să apară anul acesta pentru prima dată în gama de iPhone. Potrivit celor mai multe zvonuri de până acum, iPhone 8 (modelul special ce urmează să fie lansat cu ocazia împlinirii a zece ani de la lansarea primului iPhone) va fi singurul iPhone din gama 2017 care va avea un afișaj OLED. Acesta urmează să aibă, de asemenea, și cel mai mare raport ecran-carcasă dintre toate smartphone-urile existente pe piață, precum și numeroase alte caracteristici.

Având în vedere noutățile iPhone 8, Yuanta Investment Consulting estimează Apple va livra 90 de milioane de dispozitive iPhone din gama 2017 și că jumătate dintre acestea vor avea ecrane OLED.

În ceea ce privește iPhone 7s și iPhone 7s Plus (celelalte două modele de iPhone pe care Apple urmează să le lanseze anul acesta), ei bine, din cauza incapacității furnizorilor de a produce suficient de multe ecrane OLED, acestea vor avea afișaje LCD la fel ca și modelele precedente. Potrivit Nikkei, aceste două dispozitive vor fi fabricate până pe la începutul anului 2019, ceea ce înseamnă că furnizorii de ecrane LCD pentru iPhone vor mai primi de lucru de la gigantul californian încă aproape doi ani.

Primele zvonuri despre gama 2018 de iPhone au apărut în luna mai a acestui an, când aflam că Apple intenționează să lanseze două modele de iPhone 9 cu afișaje OLED de 5,28 și 6,46 inchi.

1 COMENTARIU

  1. Wow, sunt șocat !! Revoluție !! Abia în 2018 și-a dat seama și Apple de avantajele oled în detrimentul LCD? Și se mai zice că Samsung copiază Apple…

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.