Apple a dezvăluit ACCIDENTAL trei dintre noutățile iOS 11

0
1571

Cu doar câteva ore rămase până la evenimentul de deschidere a WWDC 2017, Apple a dezvăluit din greșeală trei dintre noutățile pe care le va aduce viitoarea versiune majoră a sistemului de operare pentru iPhone, iPad și iPod touch – iOS 11.

Dintre acestea, primele două au fost „scăpate” pe App Store și descoperite de către dezvoltatorul Steven Troughton-Smith. Este vorba despre două aplicații de sistem din iOS – Fișiere și Activitate – ce vor putea fi șterse de către utilizatorii care nu le doresc și reinstalate oricând prin intermediul magazinului de aplicații.

Activitate este o aplicație disponibilă încă din iOS 8.2 și afișată pe dispozitivele iPhone ale utilizatorilor care au asociat un Apple Watch. Utilizatorii care nu sunt interesați de această aplicație, nu pot să o elimine nici măcar în iOS 10.3.3 beta, însă se pare că din iOS 11 ea va putea fi ștearsă și reinstalată oricând se dorește.

Nu același lucru poate fi spus și despre Files/Fișiere. Aceasta este aparent o aplicație complet nouă care va fi preinstalată în iOS 11 pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch, putând fi eliminată în cazul în care utilizatorul nu o dorește. Despre funcționalitatea ei nu se știe nimic, însă denumirea și pictograma (care cuprinde un dosar albastru pe fundal alb) ne sugerează că Fișiere va fi o aplicație de administrare a documentelor, imaginilor și a altor date disponibile în iOS (un fel de Finder pentru iPhone și iPad). Nici interfața nu știm cum arată, întrucât capturile de ecran încărcate de către Apple au numai sigla companiei pe fundal negru.

Și chiar dacă nu oferă o descriere sau capturi de ecran, Apple a dezvăluit că noua aplicație Fișiere va fi disponibilă în limba română, listând-o inclusiv pe App Store România.

Interesant este că, după cum punctează și Steven Troughton-Smith, această nouă aplicație este disponibilă numai pentru dispozivele cu iOS 11 și este optimizată numai pentru arhitecturile pe 64 de biți. Cu alte cuvinte, ea confirmă că iOS 11 nu va fi disponibil decât pe dispozitivele care au chipseturi Apple A7 sau mai recente, întrucât acestea sunt singurele care au fost create folosind arhitectura pe 64 biți. Drept urmare, este aproape cert că iOS 11 nu va putea fi instalat pe iPhone 5, iPhone 5c, iPad mini și iPad generația a 4-a (dispozitive cu care iOS 10, în schimb, este compatibil).

Faptul că iOS 11 va elimina compatibilitatea cu sistemele și aplicațiile pe 32 de biți a devenit tot mai evident încă din iOS 10.3, când Apple a inclus o serie de alerte noi și un meniu în care listează toate aplicațiile care nu vor mai lucra cu versiunile ulterioare de iOS. De asemenea, de săptămâna trecută compania americană a început să elimine de pe App Store acele aplicații optimizate numai pentru dispozitivele pe 32 biți, astfel că multe dintre aplicațiile ce nu au mai primit actualizări de ani de zile nu mai pot fi descărcate pe iPhone și iPad.

Cea de-a treia noutate din iOS 11 a fost „scăpată” de Apple în aplicația Feedbackcare ne vorbește de opțiunea Trage și Aruncă pentru modul Vizualizare divizată de pe iPad. în niciuna dintre versiunuile existente de iOS nu există o astfel de opțiune, motiv pentru care avem toate motivele să credem că Trage și Aruncă va ajunge în iOS 11 pe iPad, oferind utilizatorilor posibilitatea de a trage imaginile / textele dintr-o fereastră într-alta, fără a mai fi nevoiți să apeleze la greoiul sistem Copiere / Lipire.

Așadar, după luni în care am așteptat degeaba informații consistente despre iOS 11, Apple ne-a făcut un cadou astăzi și a dezvăluit câteva dintre noutățile pe care le va aduce viitoarea versiune majoră a sistemului de operare pentru iPhone și iPad. Celelalte le vom vedea în cadrul conferinței de deseară (Citește și: Iată cum vei putea urmări conferința WWDC 2017 ÎN DIRECT de pe iPhone, iPad, Mac, Apple TV și PC).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.