Aplicația Apple Swift Playgrounds pentru iPad va permite programarea și controlarea roboților, dronelor și jucăriilor

0
796

Apple a anunțat la sfârșitul acesta de săptămână că aplicația sa pentru iPad care își propune să facă procesul de învățare al limbajului de programare Swift simplu și distractiv – Swift Playgrounds – va permite în curând programarea și controlarea roboților, dronelor, instrumentelor muzicale și a diferitor jucării începând de săptămâna viitoare.

Având data de lansare stabilită pe 5 iunie (ziua în care începe WWDC 2017), Swift Playgrounds 1.5 va accepta câteva dintre dispozitivele Bluetooth populare, cum ar fi robotul LEGO MINDSTORMS Education EV3, mingea robotică Sphero SPRK+, droidul Sphero BB-8, Jimu Robot MeeBot Kit de la UBTECH, Dash by Wonder Workshop, dronele Parrot și alte jucării similare.

Peste un milion de copii și adulți din întreaga lume folosesc deja Swift Playgrounds pentru a învăța principiile fundamentale ale programării cu Swift într-o manieră distractivă și interactivă. Acum, aceștia pot vedea instantaneu codul pe care îl creează și controla în mod direct roboții, dronele și instrumentele lor faborite prin Swift Playgrounds. Este o modalitate incredibil de încântătoare și puternică de a învăța.

Și pentru că aceasta este o actualizare cât se poate de însemnată, Apple a invitat la campusul său din Cupertino un mic grup de jurnaliști, care au avut astfel ocazia de a testa modul în care se pot programa roboți și alte jucării cu ajutorul Swift Playgrounds. Astfel, cei de la Engadget au publicat pe canalul său un videoclip în care prezintă noua funcționalitate a aplicației pentru iPad:

Swift Playgrounds este o aplicație care ajută adulții și copiii deopotrivă să învețe principiile fundamentale ale programării printr-o serie de cursuri interactive și foarte simplu de urmat. Faptul că această aplicație va avea o funcționalitate extinsă pentru a permite programarea roboților, dronelor și a altor jucării folosind limbajul de programare Swift reprezintă un pas mare înainte făcut de Apple, care deschide astfel calea către mai multe dintre meseriile viitorului.

În cazul în care ești un posesor de iPad Air, iPad Pro, iPad 5 sau iPad mini 2 (ori un model mai recent) și nu ai descărcat încă Swift Playgrounds, îți recomandăm să o faci acum.

Notă: Aplicația nu permite deocamdată programarea roboțiilor și a altor jucării. De îndată ce o va face, veți fi anunțați în cadrul acestui articol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.