Dezvoltatorii de aplicații au câștigat până acum peste 70 de miliarde de dolari de pe urma App Store potrivit Apple

0
578

Comunitatea globală de dezvoltatori a câștigat peste 70 de miliarde de dolari din 2008 și până în prezent doar de pe urma magazinului de aplicații App Store. Anunțul a fost făcut la sfârșitul acesta de săptămână chiar de către Apple, care a mai punctat cu această ocazie și alte aspecte interesante pentru dezvoltatori și nu numai.

Phil Schiller, șeful departamentului de marketing al Apple, a declarat:

Oamenii de pretutindeni iubesc aplicațiile, iar clienții noștri le descarcă în număr record. Șaptezeci de miliarde de dolari câștigate de dezvoltatori reprezintă [n.r. o cifră] pur și simplu șocantă. Suntem uimiți de toate aplicațiile noi pe care dezvoltatorii noștri le creează și ardem de nerăbdare să vă revedem săptămâna viitoare la Worldwide Developers Conference.

Un calcul simplu ne arată că dacă 70 de miliarde de dolari s-au dus direct către dezvoltatorii de aplicații, cel puțin 30 de miliarde de dolari au ajuns în conturile companiei Apple, deci veniturile totale generate de App Store până acum au depășit cel mai probabil pragul psihologic de 100 de miliarde de dolari (în cazul în care nu știați, 30% din vânzările de aplicații și achiziții din aplicații ajung la Apple, iar restul la dezvoltatori).

Trecând mai departe, Apple a anunțat că App Store a înregistrat o creștere cu 70 de procente a numărului descărcărilor de aplicații în ultimele 12 luni. O contribuție foarte mare la această creștere au avut-o aplicațiile cuprinse în categoriile Jocuri și Divertisment. Aplicațiile din categoriile Stil de viață și Sănătate și Fitness au înregistrat și ele o creștere a numărului de descărcări de 70 de procente, iar descărcările aplicațiilor din categoria Foto și Video au crescut în aceeași perioadă de timp cu 90%.

Aruncând o privire peste abonamente, Apple a remarcat o creștere anuală de 58% a numărului de abonamente active pe App Store. Aceasta este ajutată în special de faptul că anul trecut Apple a extins disponibilitatea abonamentelor la toate cele 25 de categorii de aplicații, motiv pentru care un număr mai mare ca oricând de aplicații de pe App Store sunt disponibile acum pe bază de abonament.

Atunci când au anunțat rezultatele financiare pe T1 2017, oficialii companiei Apple au dezvăluit că veniturile App Store au crescut cu 40% de la un an la altul, stabilind astfel un nou record trimestrial. Cu toate acestea, pe atunci ei nu dezvăluiau suma exactă. Acum, în schimb, Apple a dezvăluit nu doar cifre, ci și numele aplicațiilor care au ajutat cel mai mult la creșterea App Store din ultimul an – Pokémon GO și Super Mario Run.

Apple a dezvăluit ultima dată suma plătită dezvoltatorilor în august 2016. Pe atunci, directorul general al companiei, Tim Cook, anunța că dezvoltatorii au câștigat 50 de miliarde de dolari de pe urma App Store.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.