Apple a lansat macOS High Sierra 10.13 beta 2 pentru dezvoltatori

0
537

macOS High Sierra beta 2 a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe platforma Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Mac sosește la aproximativ două săptămâni distanță de macOS High Sierra beta 1.

Prezentată pe 5 iunie, macOS High Sierra este o actualizare care introduce pe Mac noi tehnologii pentru stocare, video și grafică. Ea acceptă noul Sistem Fișier Apple (APFS), Codecul Video de Înaltă Eficiență (HEVC sau H.265) și introduce o versiune actualizată a Metal care acceptă VR și GPU-uri externe.

Pe partea de aplicații, macOS High Sierra a actualizat Poze cu o bară laterală ce simplifică accesarea instrumentelor de editare și albumelor, precum și cu noi opțiuni pentru editare și compatibilitate pentru aplicațiile externe de editare foto (cum ar fi Pixelmator sau Photoshop). De asemenea, și Safari a fost îmbunătățit, versiunea 11 a browserului venind cu performanțe mai bune ca oricând, blocarea auto-redării videoclipurilor și o funcționalitate de prevenire a urmăririi datelor. Alte aplicații precum Mesaje, Notițe, FaceTime și nu numai, au fost, de asemenea, îmbunătățite în noua versiune a sistemului de operare, alături de iCloud, Siri (care acum are o voce mai naturală și știe mai multe despre muzică) și Căutare Spotlight.

Alături de cele anunțate deja la WWDC 2017, pe parcursul perioadei de testare a macOS 10.13, Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi. Deocamdată nu sunt cunoscute noutățile din macOS High Sierra beta 2, însă de îndată ce ele vor fi semnalate de către dezvoltatori, noi vom actualiza acest articol pentru a vi le prezenta.

macOS High Sierra beta 2 are numărul de build 17A291j și poate fi instalat pe modelele de Mac compatibile din App Store > Actualizări de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică a macOS High Sierra nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta (de altfel, Apple a promis că prima versiune beta publică a macOS High Sierra va fi lansată până la finele lunii în curs).

Împreună cu macOS High Sierra beta 2, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și watchOS 4 beta 2tvOS 11 beta 2, iOS 11 beta 2 și Xcode 9 beta 2 (build 9M137d) – cea mai recentă versiune a mediului de dezvoltare integrat, care include, printre altele, și SDK-urile și API-urile iOS 11 / macOS 10.13 / watchOS 4 / tvOS 11.

Notă: Dacă ai instalat macOS High Sierra beta 2 și ai găsit alte noutăți decât cele menționate mai sus, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.