Ultimul MacBook cu carcasă din plastic a fost scos din uz de către Apple

0
473

Apple și-a anunțat angajații și unitățile de reparații autorizate că mai multe modele de Mac lansate între 2009 și 2010 au fost incluse pe lista cu produse vechi și scoase din uz.

Astfel, ultimul model de MacBook cu carcasă din plastic împreună cu mai multe modele de MacBook Pro vor fi considerate de Apple și service-urile partenere „vechi” în Statele Unite ale Americii și Turcia, și „scoase din uz” în România și restul lumii.

Toate modelele de Mac incluse acum de Apple pe lista „neagră” sunt:

  • MacBook (13 inchi, modelul de la mijlocul anului 2010)
  • MacBook Pro (13 inchi, modelul de la mijlocul anului 2009)
  • MacBook Pro (15 inchi, 2.53GHz, modelul de la mijlocul anului 2009)
  • MacBook Pro (15 inchi, modelul de la mijlocul anului 2009)

Modelele de MacBook cu carcasă unibody din plastic au fost introduse de Apple în 2009, actualizate în 2010 și retrase complet de pe piață în anul 2011, când locul lor a fost luat de MacBook Air. Gama de MacBook a revenit surprinzător în 2015, având ecran Retina de 12 inchi și carcasă unibody din aluminiu.

Separat de Mac, Apple a mai adăugat toate modelele de iPhone 3G pe lista cu „produse iPhone scoase din uz la nivel global,” însă continuă să le includă și pe lista cu „produse iPhone vechi în SUA și scoase din uz în restul lumii,” motiv pentru care nu se știe încă starea oficială a acestora (în Statele Unite ale Americii, căci în România și restul lumii, iPhone 3G a fost scos din uz în urmă cu multă vreme).

Dispozitivele învechite și scoase din uz de pe lista Apple nu mai sunt eligibile pentru reparații hardware la Apple și la toți furnizorii de service autorizați Apple (deci inclusiv cei din România), decât în situații excepționale (întâlnite în Turcia și statul California, din cauza legislației în vigoare).

Apple definește produsele vechi ca fiind acele dispozitive care nu au mai fost produse de peste cinci ani, dar mai puțin de șapte ani. Produsele Apple scoase din uz, în schimb, sunt acelea care au fost retrase de pe piață în urmă cu peste șapte ani. Toate modelele de Mac mai sus menționate se încadrează într-una dintre cele două categorii, fiindcă au fost lansate între anii 2009 și 2010 – un lucru mai puțin important însă deoarece, cu excepția centrelor din Turcia și statul California, Apple și service-urile partenere nu fac nicio distincție între produsele vechi și cele scoase din uz.

Vă reamintim că ultimul produs scos din uz de către Apple a fost Apple TV generația a 2-a.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.