Apple a actualizat joi dimineață lista oficială cu produse învechite și scoase din uz, adăugând în ea unul dintre cele mai populare modele de Apple TV de până acum – Apple TV 2 (generația a 2-a).

Lansată în anul 2010, a doua generație de Apple TV a fost și prima care a venit cu aspectul de cutie neagră pe care Apple l-a păstrat până în ziua de astăzi. Mai mult decât atât, el venea și cu o telecomandă Apple din aluminiu, care a fost păstrată și la a treia generație de Apple TV. Designul dispozitivului și al telecomenzii erau complet diferite comparativ cu cele pe care le avea prima generație de Apple TV – care a fost introdusă în 2007.

Apple TV 2 a fost comercializat în magazinele Apple și ale partenerilor din luna septembrie a anului 2010 și până în anul 2012, când Apple a introdus Apple TV 3, un dispozitiv aproape identic, dar cu câteva caracteristici definitorii, precum chipsetul Apple A5 și capacitatea de a reda conținut la rezoluție Full HD, 1080p.

Dispozitivele învechite și scoase din uz de pe lista Apple nu mai sunt eligibile pentru reparații hardware la Apple și la toți furnizorii Apple de service autorizați (deci inclusiv cei din România), decât în situații excepționale (întâlnite în Turcia și statul California, din cauza legislației în vigoare).

Apple definește produsele vechi ca fiind acele dispozitive care nu au mai fost produse de peste cinci ani, dar mai puțin de șapte ani. Produsele Apple scoase din uz, în schimb, sunt acelea care au fost retrase de pe piață în urmă cu peste șapte ani. Apple TV 2 se încadrează în categoria produselor „învechite” în Statele Unite ale Americii și Turcia, și în categoria produselor „scoase din uz” în restul statelor – un lucru mai puțin important însă deoarece, cu excepția centrelor din Turcia și statul american California, Apple și service-urile partenere nu fac nicio distincție între produsele vechi și cele scoase din uz.

Ultimul anunț Apple de acest gen a fost făcut anul trecut în noiembrie, când gigantul american declara învechite și scoase din uz o serie de modele de MacBook și Mac mini lansate între anii 2009 și 2011.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.