Apple va scoate din uz mai multe modele de Mac până la sfârșitul anului

0
712

Apple și-a anunțat angajații și unitățile de reparații autorizate că mai multe modele de Mac lansate în 2009 și 2011 vor fi incluse pe lista cu produse vechi și scoase din uz pe data de 31 decembrie 2016.

9to5Mac au obținut lista cu dispozitive pe care Apple le va clasifica în curând ca învechite sau scoase din uz în Europa, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia, America Latină și regiune Asia-Pacific. Conform lor, acestea sunt:

  • MacBook Pro (15-inchi, modelul de la începutul anului 2011)
  • MacBook Pro (17-inchi, modelul de la începutul anului 2011)
  • Mac mini (modelul de la începutul anului 2009)
  • MacBook (13-inchi, modelul de la mijlocul anului 2009)

Dispozitivele învechite și scoase din uz de pe lista Apple nu mai sunt eligibile pentru reparații hardware la Apple și la toți furnizorii Apple de service autorizați (deci inclusiv cei din România), decât în situații excepționale (întâlnite în Turcia și statul California, din cauza legislației în vigoare).

Apple definește produsele vechi ca fiind acele dispozitive care nu au mai fost produse de peste cinci ani, dar mai puțin de șapte ani. Produsele Apple scoase din uz, în schimb, sunt acelea care au fost retrase de pe piață în urmă cu peste șapte ani. Toate modelele de Mac mai sus menționate se încadrează într-una dintre cele două categorii, fiindcă au fost lansate între anii 2009 și 2011 – un lucru mai puțin important însă deoarece, cu excepția centrelor din Turcia și statul California, Apple și service-urile partenere nu fac nicio distincție între produsele vechi și cele scoase din uz.

Luna trecută, Apple a scos din uz iPhone 4, un model de MacBook Air și două stații de bază AirPort (Time Capsule și Extreme). Anul acesta au mai fost scoase din uz și modelele de iMac de la începutul anului 2009, Mac mini și MacBook Pro de 15 inchi și 17 inchi de la mijlocul anului 2010. Desigur, toate modelele de iPhone anterioare iPhone 4, precum și modelele de Mac anterioare celor mai sus menționate au fost deja scoase din uz.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.