Apple nu s-a mutat încă în Apple Park

0
306

Pilotul de dronă Matthew Roberts a publicat recent pe canalul său de YouTube o filmare aeriană în care ne arată că Apple nu s-a mutat în noul campus până la finele lunii aprilie, așa cum plănuia la începutul anului.

Față de actualizarea de acum două săptămâni, lucrările la Apple Park au evoluat destul de mult, progrese mari remarcându-se la acoperișul clădirii cu forma de „navetă spațială”, unde aproape toate panourile solare par să fi fost montate. O desfășurare mare de forțe se vede și în grădina din interiorul acestei clădiri, aici trebuind plantați numeroși arbori și amenajat un iaz artificial.

La fel ca și în actualizările precedente, remarcăm că, în pofida eforturilor firmelor contractate, pe partea de peisagistică mai este mult de lucrat. Să nu uităm totuși că Apple vrea să planteze nu mai puțin de 9.000 de arbori pe tot campusul, motiv pentru care pepinierele din zona Cupertino sunt acum în criză de copaci și pomi.

Până acum, singurele construcții care par să fi fost finalizate sunt parcările supraterane și centrul pentru cercetare și dezvoltare (unde s-a văzut mai demult că a început mutarea). Nu se știe, în schimb, când va începe mutarea în clădirea inelară sau dacă Apple Park va fi finalizat complet până la sfârșitul anului curent, așa cum se estima lunile trecute.

În total, Apple vrea să mute nu mai puțin de 13.000 de angajați în noul său campus. Compania americană estimează că întreg procesul va dura șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.