Vânzările actualelor modele de iPhone sunt afectate în mare măsură de numeroasele zvonuri despre iPhone 8. N-o spunem noi sau cine știe ce analist, ci chiar Tim Cook, director general al Apple.

În cadrul teleconferinței de azi-noapte, Cook a declarat că Apple a observat trimestrul trecut „o pauză” în achizițiile de iPhone, punând acest lucru pe seama „tot mai frecventelor știri despre viitoare iPhone-uri.”

Comentariul lui vine ca răspuns la o întrebare despre un studiu recent în care se arată că intenția de cumpărare a iPhone este la nivelul de acum nouă ani (foarte scăzută).

Am aruncat doar o privire peste el [n.r. studiul în care se arată că intenția de cumpărare a iPhone este la nivelul de acum nouă ani], nu am avut timp să îl studiez, dar, în general, observăm… observăm ceea ce pare să fie o pauză în achizițiile de iPhone, despre care credem că se datorează știrilor anterioare și tot mai frecvente despre viitoare iPhone-uri. (…)

Zvonurile despre gama 2017 de iPhone au început să apară chiar cu câteva luni înainte de lansarea iPhone 7 și a iPhone 7 Plus. Și chiar dacă, spre deosebire de anii trecuți, Apple a sporit securitatea în fabricile partenere (motiv pentru care nu am văzut până acum foarte multe imagini cu noile dispozitive / componentele lor), acest lucru nu i-a oprit pe analiști, jurnaliști și terțe persoane să vină cu informații mai mult sau mai puțin corecte despre viitoarele modele de iPhone.

„Pauza” în achizițiile de iPhone despre care ne vorbește directorul Apple s-a văzut în rezultatele financiare pe trimestrul 1 al anului 2017, când Apple a raportat a doua scădere consecutivă a vânzărilor de iPhone din perioada ianuarie-martie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.