Apple a prezentat aseară câteva cifre interesante cu privire la produsele din categoria „Servicii” – App Store, Apple Music, Apple Pay, iTunes și iCloud.

Pentru început, Apple a anunțat că serviciile i-au adus încasări de 7 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie 2017, cu un miliard de dolari mai mult decât în T1 2016.

Această creștere se datorează în special magazinului de aplicații App Store, care, în T1 2017, a înregistrat încasări cu 40% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, stabilind astfel un nou record trimestrial.

Nici Apple Music și nici iCloud nu s-au descurcat mai rău, înregistrând în perioada selectată o creștere cu două cifre a încasărilor. La rândul său, Apple Pay a înrehistrat o creștere puternică, volumul tranzacțiilor fiind în creștere cu 460% în ultimele 12 luni.

Potrivit lui Tim Cook, director general Apple, cu o astfel de creștere, categoria Servicii se aproprie cu pași repezi de dimensiunea unei companii din Fortune 500.

În plus, Cook a mai anunțat că s-a înregistrat o creștere puternică atât în privința serviciilor Apple bazate pe abonamente, cât și în privința serviciilor similare oferite prin App Store. Dintre acestea din urmă, 8 au obținut încasări ce depășesc 165 de milioane de dolari.

Oficialul Apple a mai declarat că Apple Pay este disponibil acum în 15 piețe și că 20 de milioane de magazine la nivel global acceptă serviciul pentru plăți. Dintre acestea, 4,5 milioane de magazine sunt în SUA.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.