O eroare a Siri permite dezactivarea datelor celulare pe iPhone-urile și iPad-urile blocate

0
739

Un utilizator reddit a descoperit recent ceea ce pare a fi o problemă de securitate a iOS datorată unei erori Siri care permite oricărei persoane neautorizate să acceseze opțiunile privind datele celulare, chiar și fără a introduce codul de acces al iPhone și iPad (modelul Wi-Fi + Cellular).

După cum se poate vedea și în captura de ecran de mai sus, atunci când îi spui la Siri „Cellular Data” (ori o întrebi dacă datele celulare sunt activate), aceasta îți afișează starea actuală a datelor celulare (activat / dezactivat), oferindu-ți un comutator care va permite activarea / dezactivarea lor, fără ca introducerea codului de acces să fie solicitată. Nu același lucru se întâmplă atunci când datele celulare fiind activate, utilizatorul îi cere lui Siri să le dezactiveze. În această situație din urmă, asistentul solicită mai întâi deblocarea iPhone-ului / iPad-ului, fapt ce ne face să credem că acesta este comportamentul dorit de Apple, iar afișarea comutatorului pentru date celulare, atunci când dispozitivul iOS are ecranul blocat, se produce din eroare.

Și chiar dacă vorbim despre o omisiune importantă a celor de la Apple, nu am putea afirma cu tărie că această eroare ar avea un impact negativ asupra utilizatorilor ale căror dispozitive au fost furate, în condițiile în care există multe alte modalități de a dezactiva serviciile celulare (și, deci, opri localizarea prin Găsire iPhone). Cele mai simple dintre acestea implică scoaterea SIM-ului și/sau oprirea completă a dispozitivului iPhone/iPad.

În ceea ce privește versiunile afectate, ei bine, am determinat că eroarea este prezentă și în cea mai recentă versiune publică de iOS, 10.3.2, și în cea mai nouă versiune beta, iOS 10.3.3 beta 1, dar și în iOS 7.1.1, fapt ce ne face să credem că ea este în sistemul de operare pentru mobil încă de când Apple a făcut-o pe Siri capabilă să umble la setările privind datele celulare (iOS 7).

Utilizatorii de iPhone și iPad care se tem de această problemă a Siri trebuie să știe că au posibilitatea de a opri accesul la asistent de pe ecranul de blocare. Mai multe detalii aici.

Un alt lucru pe care utilizatorii al trebui să îl știe este că aceasta nu este unica eroare a Siri. După cum arată și youtuber-ul EverythingApplePro, Siri are și alte erori care permit citirea mesajelor, vizionarea ultimelor apeluri și chiar trimiterea de mesaje fără ca ecranul dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch să fie deblocat. Și, da, toate acestea sunt mai grave decât cea descrisă mai sus și ar trebui să ne facă să ne gândim de două ori înainte de a lăsa asistentul accesibil din ecranul de blocare al dispozitivului iOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.