Viitoarele modele de Apple Watch vor avea curele inteligente și vor putea monitoriza glucoza din sânge

0
690

Apple intenționează să introducă noi funcționalități importante pentru sănătate în modelele viitoare de Apple Watch, conform unor persoane care cunosc planurile companiei californiene, citate de BGR.

Se pare că Apple lucrează în momentul de față la modalități de implementare a unei noi funcționalități de monitorizare a nivelului glucozei din sânge, precum și la o serie de curele inteligente interșanjabile, care le vor oferi posesorilor viitoarelor modele de Apple Watch mai multe modalități de a-și monitoriza sănătatea. Despre ambele caracteristici s-a mai vorbit și în anii precedenți, însă BGR a aflat că ele se află acum într-un stadiu avansat de dezvoltare și vor fi intoduse în curând în Apple Watch.

S-a zvonit că Apple este interesată de monitorizarea glucozei și se pare că a sosit timpul [n.r. pentru implementarea acestei caracteristici în Apple Watch]. Zvonurile anterioare au indicat că Apple ar putea să nu fie capabilă să realizeze asta printr-un dispozitiv separat care ar putea completa ceasul, însă BGR a aflat că acestea [n.r. zvonurile] ar putea să nu fie acurate.

În aprilie, un articol apărut pe CNBC ne indica faptul că Apple ar avea o echipă de ingineri biomedicali care lucrează la dezvoltarea de senzori pentru monitorizarea neinvazivă a glucozei din sânge, adăugând că procesul de dezvoltare ar fi suficient de avansat încât compania face deja studii de fezabilitate. BGR informează acum că Apple a angajat anul trecut peste 200 de doctoranzi în domeniul medical, intenția companiei fiind aceea de a „inova în sectorul medical” printr-o funcționalitate de monitorizare a glucozei ce va fi lansată într-un „Apple Watch viitor.”

Site-ul de peste Ocean adaugă că Apple lucrează și la câteva „curele interschimbabile pentru ceas inteligent,” care vor extinde funcționalitatea modelelor viitoare de Apple Watch, fără a obliga compania americană să crească prețul de bază al ceasului. Astfel, se pare că monitorizarea glucozei din sânge s-ar putea face printr-una dintre noile curele și nu direct de pe ceas.

Introducerea de noi funcționalități pentru sănătate prin niște curele inteligente este idee plauzibilă, în condițiile în care însuși directorul general al Apple, Tim Cook, a afirmat mai demult că gigantul californian nu dorește să supună Apple Watch procesului de aprobare al FDA (Administrația americană pentru Alimente și Medicamente). Ori dacă ar implementa direct în ceas o funcționalitate de monitorizare a glucozei, compania americană ar fi obligată să obțină aprobarea Administrației înainte de a putea vinde ceasul. În cazul în care această funcționalitate ar fi implementată însă într-o curea, atunci ceasul nu ar trebui să mai obțină aprobarea din partea FDA, ci doar cureaua în sine.

Împreună cu monitorizarea glucozei din sânge, BGR mai spune că noile curele ar putea avea camere foto/video și/sau baterii pentru extinderea autonomiei ceasului. Această supoziție este confirmată de mai multe brevete ale Apple în care sunt descrise curele modulare pentru Apple Watch capabile să se conecteze la ceas prin intermediul portului de diagnosticare.

Din păcate, în articolul de pe BGR nu se informează decât că noile caracteristici vor sosi într-o „versiune viitoare de Apple Watch,” fără a se specifica în clar care ar fi aceasta. Cu alte cuvinte, nu se știe dacă Apple Watch Series 3 va avea funcționalitățile descrise mai sus sau dacă ele vor fi implementate abia într-un model lansat în 2018 sau mai târziu.

Despre Apple Watch Series 3 știm până acum că va reprezenta o actualizare minoră față de Series 2, urmând a veni cu conectivitate celulară și îmbunătățiri pentru performanțe și autonomia bateriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.