Apple anunță oficial că a început asamblarea primelor iPhone-uri „Made in India”

0
559
retrage iphone se

După mai multe luni în care s-a tot vehiculat că Apple va începe producția de iPhone în India, un funcționar public din statul indian Karnataka i-a anunțat astăzi pe jurnaliștii de la The Wall Street Journal că la începutul acestei luni s-a realizat prima producție de probă a iPhone SE în India, la o fabrică deținută de Wistron.

Într-un răspuns oficial, un purtător de cuvânt al Apple a confirmat informația, anunțând totodată că în fabrica Wistron din Bangalore s-a început producția inițială a unui „număr mic” de dispozitive iPhone SE. Mai mult decât atât, acesta a adăugat că Apple dorește ca până la finele acestei luni să înceapă comercializarea primelor dispozitive iPhone „Made in India” în magazinele locale. Conform unor surse citate de The Wall Street Journal, magazinele din India urmează să primească primele dispozitive iPhone SE produse local „săptămâna viitoare sau următoarea.”

producția celui mai ieftin model iPhone al Apple, SE, a fost gestionată la începutul acestei luni de producătorul taiwanez Wistron Corp., care are o fabrică de asamblare în sudul statului Karnataka (…).

Apple a răspuns că a început producția inițială a unui număr mic de dispozitive iPhone SE în Bangalore și va începe livrarea de dispozitive fabricate în India către clienții interni luna aceasta. Primele dispozitive ar putea ajunge în magazine săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, potrivit unei persoane care cunoaște situația.

Deocamdată nu se știe care va fi prețul la care vor fi comercializate iPhone-urile SE produse în India, însă mai mulți reprezentanți ai instituțiilor statului indian au declarat pentru The Wall Street Journal că speră ca iPhone-ul de 4 inchi să fie cu până la 100$ mai ieftin decât este în prezent (320$).

În cele mai multe țări (inclusiv SUA), iPhone SE este comercializat de Apple la un preț de pornire de 399$ (pentru versiunea cu 32GB spațiu de stocare). Cu toate acestea, mai mulți analiști care urmăresc mutarea făcută de Apple în India susțin că este nevoie ca gigantul californian să vină cu un preț „agresiv” pentru cel mai ieftin smartphone al său, astfel încât să-l facă atractiv pentru piața din Republica India.

Păstrând prețul sub 250$ ar ajuta-o [n.r. pe Apple] să facă [n.r. iPhone] mai accesibil, au spus analiștii, chiar dacă și așa ar fi cu mult peste prețul mediu al smartphone-urilor [n.r. vândute] în India; despre care firma de cercetare spune că este în jur de 150$.

„Este probabil ca Apple să vândă un număr mare de iPhone-uri dacă le stabilește un preț atât de agresiv,” a spus Faisal Kawoosa, analist principal la firma de cercetare CMR. „În trei-cinci ani, acești utilizatori vor putea să-și permită un iPhone cu preț standard.”

Privind înainte, câțiva oficiali indieni au spus că Apple ar putea fi interesată să fabrice mai multe iPhone-uri în India, existând deci posibilitatea ca Wistron să deschidă noi fabrici în care să producă și alte iPhone-uri. De asemenea, ei au spus că India este deschisă să-i ofere companiei Apple și partenerilor mai mult teren și resurse pentru a-și extinde operațiunile în această țară.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.